Záhorácke divadlo zo Senice a Divadelní soubor Svatopluk z Hodonína naštudovali spoločne trpkú komédiu Stana Šubíka „Osudy jedného vinára“, ktorá je o víne a osudoch ľudí s ním spojených.

Hra pojednáva o živote vinárov v 20. storočí v bývalom Československu. Hlavný hrdina Lojzek zdedí vinohrad po rodičoch a len čo začne hospodáriť, vezmú mu ho komunisti. Potom pracuje Lojzek 40 rokov v družstevnom vinohrade a keď mu je po nežnej revolúcii majetok vrátený, nedočká sa zaslúženej odmeny, ktorá by mala prameniť z jeho usilovnej celoživotnej práce… prečo? Odpoveď sa dozvedia diváci v inscenácii, ktorá poteší každého bez ohľadu na vek Starší si pri nej zaspomínajú na nedávnu spoločnú československú históriu a mladší sa dozvedia zábavnou formou niečo o vinárskej tematike.

Hra je naštudovaná v záhoráckom a moravsko-slováckom nárečí a diváci sa môžu tešiť na skvelé herecké výkony, tanec a živú cimbalovú hudbu.

Predstavenie bude dňa 17.marca o 18,00 hod. v Kultúrnom dome v Kútoch. Vstupné: 2 € v predpredaji a 3 € pred predstavením. Predpredaj vstupeniek je od 23. januára v knižnici.

Eva Vítková


.

BM: Festival Záhrad