Veľmi omladené domáce mužstvo sa v prvej tretine vyrovnalo nielen rýchlosťou korčuľovania, nátlakovou hrou, predvedenými hernými kombináciami hosťom, ale možno povedať, že bolo v tejto časti lepším tímom.

Vypracovalo si tri stopercentné gólové príležitosti, keď strela Kucirku skončila na žrďke a dve nájazdy Filipa Nováka zlikvidoval brankár Senice Kristín. Domáci chlapci budú ťažko riešiť nedôslednosť v závere prvej tretiny, keď dovolili hosťom dve sekundy pred klaksónom dať vedúci gól. Hŕstka divákov čakala v druhej tretine dôsledný nástup, túžbu po vyrovnaní, stalo sa to, čo málokto čakal. Hostia pridali za pár sekúnd dva “zlepené” góly a po treťom Lizáka striedal v domácej bráne junior Rybár. Posledná časť sa už len dohrávala, pretože hostia si boli vedomí svojho náskoku a ten počas celej záverečnej dvadsaťminútovky dôsledne kontrolovali. Víťazstvo Seničanov bolo zaslúžené.
Autor: Ján Tomšík, HK Spišská Nová Ves

HK S.N.Ves – HC Dukla Senica 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) stav série 0:1
Góly: 35. Novák F. (Novák L., Gonda) – 20. Dubec (Vaškovič), 22. Hreus (Dubec), 22. Dubec (Hreus, Šúrek), 50. Mikušovič (Reissmüller)
Počet divákov: 400

Marián Horváth, HK Spišská Nová Ves: Prvá tretina bola z našej strany vcelku dobrá. Hrali sme trpezlivú hru, mali sme tri vyložené šance, ktoré sme nevyužili. Naopak, tri sekundy pred koncom prvej tretiny sme po chybe nášho obrancu dostali gól, čo nás, možno povedať, dostalo do kolien. Hneď v úvode druhej tretiny sme dostali ďalšie dva góly a myslím si, že od tohto momentu bola Senica lepším mužstvom, bola na koni. Podarilo sa nám znížiť na 1:3. Aj do tretej tretiny sme išli s tým, že dáme kontaktný gól, ale bohužiaľ, opak bol pravdou. Dostali sme štvrtý gól a bolo po zápase. Od toho momentu, kedy sme dostali ten nešťastný gól v posledných sekundách prvej tretiny, bola Senica kompaktnejším mužstvom, išla jasne za svojím cieľom a bola taktickejšia. Nám nevychádzalo nič zápas a takto dotiahli hostia zápas do víťazného konca. Myslím si, že boli od toho prvého gólu aj lepším mužstvom.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Na Spiš sme cestovali s tým, že chceme z dvoch stretnutí minimálne jedno vyhrať. To sa nám podarilo hneď v prvom zápase. Som veľmi spokojný. Samozrejme, budeme sa snažiť vyhrať aj zajtra. Zápas mal dobrú úroveň. V prvej tretine sme dali gól dve sekundy pred koncom, čo nás naštartovalo. Myslím si však, že prvú tretinu boli domáci lepší, mali vyloženejšie šance, nás ale podržal brankár Kristín. V druhej tretine sme dali v rozmedzí štyridsiatich sekúnd dva rýchle góly a to nás dostalo na koňa a do konca celého zápasu sme priebeh kontrolovali. Som rád, že sme vyhrali, chlapcom gratulujem, ďakujem za výkon a pevne verím, že tento výkon zopakujeme.

Výsledky PLAY-OFF – štvrťfinále:
MHk 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
stav série 1:0

HC 46 Bardejov – HC Prešov 07 5:3 (1:0, 3:2, 1:1)
stav série 1:0

HK Spišská Nová Ves – HC Dukla Senica 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
stav série 0:1

ŠHK 37 Piešťany – HC 07 Detva 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
stav série 1:0


.

BM: Festival Záhrad