Kameramani Záhorí.tv sa vydali na futbalové zápasy: Moravský Svätý Ján – Kúty a Čáčov – Sekule. Komentáre a výsledky k zápasom.

Mladší žiaci: FK Šaľa – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 1:3
Góly: A. Danihel, A. Vrablic, P. Kovár
Súper zo Šale sa tešil z víťazstva starších žiakov a naši chlapci nastupovali do zápasu sklamaný z výsledku predošlého zápasu. Chvíľu trvalo kým prišli na to, že oni môžu tiež zabojovať a dokonca aj vyhrať. Dovtedy, kým to pochopili, sme však prehrávali 1:0. Tréner si išiel vykričať hlasivky, aby hrali to čo sa od nich požaduje. Pravdu povediac zabralo to a tentokrát chlapcom nebolo čo vytknúť. Hrali obetavo, keď dokonca naši prípravkári mohli strelecky zakončovať. Zápas mal skvelú atmosféru. Do polčasu sme viedli 2:1. Kedy zakončovali Alojz Danihel a Adam Vrablic. Druhá časť hry bola skôr o dobíjaní brány jak na jednej tak na druhej strane. Preto bola hra otvorená a tým vytvorili chlapci na jednej aj druhej strane dobrý dojem. Veľmi nás podržal náš brankár Matej Hrica. Na konečných 3:1 zakončoval opäť z rohu Patrik Kovár aj keď nebolo jednoznačné či strelu si zrazil do vlastnej brány domáci hráč alebo sa lopta odrazila od Davida Hajdina. Gól pripísal rozhodca kapitánovi nášho mužstva. Chlapcov treba pochváliť, že sa konečne dostávajú do tempa aké mali v jesennej časti súťaže. Doma privítame v nedeľu 6.5.2012 o 12.00 h ČFK Nitru.

Starší žiaci: FK Šaľa – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 4:1
Gól : Tomáš Valúšek
Na zápas do Šale sa chlapci veľmi tešili, lebo to bola pre nich veľká výzva potrápiť súpera, ktorý má tie najvyššie ambície, teda postup do prvej ligy. Keďže sme vedeli ako na tom Šaľa po hernej stránke je, vedeli sme sa na ich štýl hry pripraviť. Ako sme predpokladali súper začal od prvej minúty s nátlakovou, kombinačnou hrou, no naši chlapci úvodný tlak ustáli a presne dodržovali to, čo sme si v kabíne povedali. Takže asi po desiatich minútach sa hra pomerne vyrovnala a my sme začali vyrážať do nebezpečných protiútokov. Asi v 15 minúte sa rútil z pravej strany sám na brankára Viktor Smolinský, no bránku prestrelil. V týchto minútach nebolo vidieť, že hrá prvé mužstvo tabuľky s mužstvom, ktoré je tretie od konca, lebo chlapci bojovali ako levy. V 25 minúte sme zahrávali z ľavej strany priamy kop a po nacvičenom signále, ktorý Tomáš Valúšek perfektne zrealizoval, sme dali vedúci gól. Po tomto góle zavládlo na tribúne veľké rozčarovanie, ktorému najviac podľahol rozhodca a od tejto chvíle sme začali pociťovať, že hráme u súpera, ktorý chce postúpiť za každú cenu. No na rozdiel od rozhodcu naši chlapci stále podávali vynikajúci výkon a keď už sme sa chystali do kabín s polčasovým vedením, prišiel priamy kop súpera asi z 20-tych metrov. Súper zahral tento priamy kop dosť laksne a aj preto sme ostali v nemom údive, keď lopta skončila v našej sieti. Druhý polčas sme hrali proti veľmi silnému vetru, aj preto nás súper viac ako v prvej polovici tlačil pred našu šestnástku čo malo za následok z našej strany viac vyprodukovaných chyb. Jednu takúto potrestal súper asi 15 minút do konca zápasu, keď sme nepokryli na pätke voľného hráča a ten nemal problém skórovať. Po vedúcom góle sa Šaľa troška stiahla, čo sme chceli využiť na vyrovnanie, no na kolená nás dostal tretí gól, ktorý môžeme zaradiť do kategórie veľmi nešťastných. Po tomto góle sa zápas už iba dohrával, lebo do konca zápasu ostávalo necelých päť minút, no i tak sme ešte raz inkasovali. Chlapci zožali od súpera obdiv a pochvalu za predvedenú hru. Tréner Šale sa po zápase vyjadril, že jeho mužstvo dnes utrpelo výhru a našim chlapcom zložil poklonu za to čo tu dnes predviedli. Výsledok je až príliš krutý na to čo sa dialo na ihrisku, no i taký vie byť futbal. Ja musím tiež ako už po niekoľký krát poďakovať chlapcom za predvedený výkon a keď sa takto budú prezentovať aj naďalej môžeme sa tešiť na pekné zápasy. Týmto by som chcel pozvať rodičov a fanúšikov na náš ďalší zápas, ktorý odohráme budúcu nedeľu 6.5. 2012 o 10:00 proti ČFK Nitra.

Dorast: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Kúty 3:0
g. Slavoj: Ondrej Nemec, Tomáš Bolf, Filip Chvál
Dorastenci sa veľmi tešili na záhorácke derby. Ale pravdu povediac zápas nemal až takú kvalitu akú by si zaslúžil. Chlapci hrali dobre a pokrývali súpera pri každom kontakte, ale ako náhle sme sa dostali pred súperovu šestnástku vždy sme pokazili. Zápas preto naberal na nervozite. Až zakončenie Ondreja Nemca ukľudnilo našu lavičku. Neskôr ešte zvyšoval Tomáš Bolf a tréner mohol prestriedať aj ostatných chlapcov. Predpokladám, že pozitívna bilancia bude chlapcov burcovať k stále lepším výsledkom. Čo bolo asi aj motiváciu pre Filipa Chvála, ktorý v tomto zápase dal asi najkrajší gól sezóny a zavŕšil skóre na 3:0. Je škoda, že sme zápas nenatáčali. Určite patril medzi ďalšie góly v rubrike „frajer na záver“. Chlapcom patrí veľká vďaka za hru posledných kôl a dúfam, že aj v sobotu 5.5.2012 o 14.00 h v Šaštíne odohrajú skvelý zápas.

Muži: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Kúty 3:1
góly Slavoj: Andrej Kudlička, Lukáš Kovár, Filip Chvál

Viac fotografií na www.facebook.com/regionzahori Foto: Jakub Matejovič 

Derby ako sa patrí. Pred zápasom sme všetci tušili, že to bude nervózne a ťažké. Pokúsili sme sa preto atmosféru odľahčiť pekným momentom, kedy deti z prípravky TJ Slavoj a zo škôlky v Moravskom Svätom Jáne vyprevádzali futbalistov na ihrisko. Tým sme sa zapojili do akcie „ruka v ruke“. Súper sa na nás veľmi dobre pripravil po stránke psychickej ale aj taktickej. Začali sme príliš opatrne a už v prvých minútach sa nám nešťastne zranil náš veľký bojovník Tomáš Bolf. Zatiaľ nie je isté ako dlho nebude hrať. Tento moment akosi narušil našu nepohodu a tak sme hrali slabšie než súper. Nevedeli sme nielen zakončovať, ale vietor nám robil problémy so spracovaním lopty a to bola voda na mlyn pre súperove kontry. Takto sa v 42 minúte dostali do vedenia. V druhom polčase súper takticky naťahoval čas, za čo si vyslúžili zbierku žltých kariet. Ale ich kondícia začala ustupovať a naše dovtedy nepremenené šance sme začali premieňať. Ako prvý sa v skrumáži pred súperovou bránou najlepšie zorientoval Andrej Kudlička. To bola 70 minúta a súper ešte stále veril, že bod si od nás odvezie. Náš tréner prestriedal a už o pár minút sa mu Lukáš Kovár poďakoval sólovým unikom na brankára a tak v 86 minúte zvýšil na 2:1. Tlak sa stupňoval a v 88 minúte z krátko zahratého rohu dostal prihrávku Filip Chvál, ktorý mal dosť priestoru a času na strelu a tak vymietol šibenicu a zavŕšil na konečných 3:1. Chlapci veľmi potešili oko diváka a fúzy trénera. Najbližšie hrajú v Krtovciach v nedeľu 6.5.2012 o 11.00 h.
[youtube KWDEqzkPUac] Komentár trénera Jozefa Kovaľa: Derby zápas sa nezačal pre nás dobre. Hneď na začiatku sa zranil Tomáš Bolf čo narušilo našu hru. Potvrdilo sa, že derby zápasy majú svoj náboj. Prvý polčas sme hrali veľmi zle, hrali sme bez pohybu, boli sme málo dôrazní v osobných súbojoch. No aj napriek tomu sme mali šance najmä tá Kudličková bola tutová. Hostia hrali dôrazne a išli do vedenia. Cez polčas sme si povedali, že takto hrať nemôžeme padli aj ostrejšie slová. V druhom polčase sme zlepšili pohyb, chlapci išli na doraz a prišli aj pekne góly. Víťazstvo je si myslím zaslúžené. K holeniu fúzov len toľko, že s chlapcami som mal stávku, že ak vyhráme štyri zápasy v rade tak mi oholia fúzy. Aj takéto veci patria k futbalu.
Komentáre pripravil Michal Bordiga, predseda TJ Slavoj.

 

Dorast: Šajdíkove Humence  Sekule 2:7
g. Sekule:  Marek Vitek (2), Adam Golík (3), Filip Ondriska, Jakub Švonavský

Muži: Čáčov – Sekule 0:1
g. Sekúl: Vladimír Hujsa

[youtube -NQPCXyFuZQ]


Veľmi cenné a dôležité víťazstvo. Zápas ako taký veľkou kvalitou neoplýval, problémy obom mužstvám robil veľmi silný vietor. V prvom polčase sme boli mierne lepší my, z cca 3 lepších šancí sa uchytila len jedna dorážka Vlada Hujsu, ktorý opäť ukázal, že vie byť v pravý čas na pravom mieste. Po zmene strán mali viacej z hry domáci, ale našťastie boli v útoku dosť bezzubí, a žiadnu zo svojich šancí nedokázali premeniť. My sme hrozili väčšinou z brejkov, ale taktiež bezúspešne… V utorok hráme ďalší zápas oproti mnoho silnejšiemu súperovi, takže keď budeme chcieť bodovať, musíme sa zlepšiť o 100 percent.
Komentár pripravil Andrej Trajlínek.

 

Muži: Závod – Malacky 3:3 (3:2)
góly: Drahoš, Andrla, Blecha M. – Išunin 3
Zostava Závod: Babirát – Majzún, Žák (Šišolák), Kováč, Blecha M. – Drahoš (Miženko), Procháska, Blecha R., Andrla – Susko, Šíp
Ján Procháska kapitán TJ Závod
Dnešný zápas sme chceli jednoznačne vyhrať. Hneď v 1 minúte sme mali dobrú šancu Žákom, ale hlavičkoval tesne vedľa. Ešte v tej istej minúte po hrubej chybe v obrane sme prehrávali 0:1, keď Išunin prekonal Babiráta. Malacky sme zatvorili a vytvorili si aj dobré príležitosti. Pekný center z pravej strany dorazil na 1:1 Drahoš. O pár minút neskôr sme už vyhrávali 2:1, keď Andrla dorazil Majzúnov aut. Malacky z ojedinelého protiútoku a následnom faule v šesťnástke vyrovnoli z penalty na 2:2. Z našej strany kvalitný polčas zavŕšil Blecha M. nechytateľnou strelou z 30 metrov. Skóre mohol zvýšiť Susko, ale tesne minul bránu.

Druhý polčas už zaostavál za prvým – hra bola rozháraná. Suskov projektyl opäť minul tesne bránu. Z protiútoku sa vyznamenal Babirát, keď chytil čistý gól. Šípová strela skončila už tradične na konštrukcii bránky. Hostia vyrovnali 3 minúty pred koncom – Išunin dokonal hatrick, nechytateľne špicom kopačky zavesil.
Určite sme si zaslúžili vyhrať, ale o dva body nás pripravili chyby v obrane. Najlepší hráč zápasu Susko.
Komentár Jaroslav Prachár.


.

BM: Ustekana sobota