Prinášame výsledky futbalových zápasov a videoreportáž Stráže – FC Sekule, Cerová – Hlboké, Jacovce – Borský Mikuláš a Moravský Svätý Ján – Radošovce.

Muži: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Chvojničan Radošovce 1:2
góly: M. Šúrek
[youtube wGLo8voh9j8] Počasie bolo včera dosť premenlivé a tento zápas sa mu dosť podobal. Hra bola striedavo v rukách jedných aj druhých, ale k prvej čistej gólovej šanci sme sa predsa len dostali my. Je však veľmi smutné, že naši chlapci nevedia premieňať tutovky, v poslednom momente to psychicky nezvládnu a zakončia úplne zle. V takomto prípade celá bojovnosť mužstva vychádza navnivoč. Do vedenia sa dostali hostia len vďaka pokutovému kopu v 11 minúte. Zaujímavé, že tesne pred týmto faulom bol v súperovej šestnástke taktiež skosený Filip Chvál, rozhodca to však neposúdil ako faul. Trvalo štvrť hodinu pokiaľ sme vyrovnali, keď z akcie zakončoval Miro Šúrek. Vtedy sme ešte verili, že tých niekoľko gólových šancí, ktoré sme mali už konečne premeníme. No do druhého polčasu sme nastúpili podobne bez zakončenia s ďalšími zahodenými tutovkami. Mráz nám prešiel po chrbte, keď si súper vyprodukoval šancu a rútil sa na brankára ich útočník. No Daro Bolf ako vždy zase perfektne podržal, keď jeho strelu vykryl. Záver sme si pokazili sami nakoľko chybou obrancu sme opäť ponúkli súperovi kopať penaultu. Táto penaulta bola našťastie posledná a nakoľko my sme už nedokázali nič tvorivé vymyslieť výsledok zostal 1:2. Máme mladé mužstvo a preto treba len počkať kým sa doladia. Najbližšie hráme v Borskom Mikuláši v nedeľu 20.5.2012 o 17.00 h.

Komentár trénera Jozefa Kovaľa:  „Prehrať doma zápas z dvoch pokutových kopov, to sa tak často nevidí a nepamätám si počas svojej trénerskej činnosti takýto zápas. Na druhej strane sme si to spôsobili sami. Keby sme hrali vonku, tak by boli proti nám odpískane štyri pokutové kopy. Keď hráč nevie konštruktívne odstaviť hráča, tak je z toho potom penalta. Myslím si, že niektorí hráči už nebudú napredovať. Šance, ktoré sme si vypracovali ak nepremeníme, potom nemôžeme počítať s výhrou. Musíme byť trpezlivý a pracovať s mladými, ale oni musia viac na sebe pracovať a robiť preto všetko.“

Dorast: TJ Slavoj MSJ – Chvojničan Radošovce 1:1
góly: F. Chvál

Zápas sa odohrával za veľmi zlých poveternostných podmienok. Občas pokropilo, občas zafúkalo a bolo veľmi chladno. Ale to nie je dôvod, prečo boli naši chlapci ako zmrznutý. Hrali veľmi zle a už v úvode zápasu prehrávali. Súper bol vpredu rýchly a robil problémy našej obrane. Chlapci si nevedeli presne prihrať a tréneri robili čo mohli ale vyburcovať ich k lepšiemu výkonu nedokázali. Až v druhej časti hry sme dokázali vyrovnať, ale gól navyše sme už nedokázali streliť a preto to skončilo „možno“ spravodlivou remízou, aj keď súper hral o jedného hráča menej. Chlapci musia viac bojovať ak si chcú naplniť svoj sen. V nedeľu 20.5.2012 o 14.30 h hrajú v Gbeloch.

Starší žiaci: FK Šurany – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 2:2
Gól : Dominik Džurný
2
Do Šurian sme cestovali s jediným náhradníkom, keď nám chýbali až piati hráči. Ďalším prekvapením bolo ihrisko na ktorom sme hrali. Keďže na hlavnom ihrisku Šurian sa robí nový zavlažovací systém, tak sme museli hrať na ihrisku mestskej časti Šurian, ktoré bolo kvalitou na veľmi nízkej úrovni. Na ihrisku tejto kvality sa nedalo vôbec kombinačne hrať, preto bol tento zápas viac bojovný ako futbalový, takže sme trocha zmenili aj zostavu, keď sme k Viktorovi Smolinskému do útoku poslali Dominika Džurného čo na súpera platilo a Domino s Viktorom robili domácim obrancom veľké problémy a Viktora museli doslova zdvojovať, aby ho zastavili. Naši chlapci pochopili čo si na takomto teréne môžu dovoliť a bolo to aj vidieť, keď sme sa pomerne jednoducho, ale účelne dostávali do nebezpečných protiútokov. V 15 minúte sa nám zase vydaril jeden z týchto protiútokov, keď Viktor Smolinský utiekol domácej obrane a Dominikovi ponúkol gólovú tutovku, ktorú Dominik s prehľadom premenil. V týchto chvíľach bol zápas vyrovnaný a súpera až na jeho odkopy sme do ničoho nepúšťali. To by sme však neboli my, keby sme súpera neposadili na koňa a neponúkli mu zadarmo gól. Z jednej takej nakopnutej lopty do našej šestnástky sme namiesto razantného odkopu súperovi loptu prihrali a ten ponúknutú šancu premenil strelou k žrdi. Kruté, že sme súperovi znova ponúkli ľahko skórovať a znova gólom do šatne. Druhý polčas bol podobný tomu prvému až na to, že sme teraz museli výsledok doťahovať my a nie súper a znovu sme súperovi ponúkli gól ako na podnose, keď po nakopnutej lopte za našu obranu, vybehol Peťo Galba dosť nešťastne z brány a súper išiel do vedenia. Po tomto góle sme vrhli všetko do útoku, a poslali sme na ihrisko tretieho útočníka a päť minút do konca zápasu sme po priamom kope a hlavičke Dominika Džurného zaslúžene vyrovnali. Chlapcom musím poďakovať, že aj napriek oklieštenej zostave a nepriaznivému výsledku bojovali až do úplného konca zápasu čo sa im aj vyplatilo. Pochvalu si zaslúži aj hlavný rozhodca, ktorý nepodľahol nepríjemným pokrikom a nadávkam od súperovho trénera a niektorých divákov a rozhodoval zápas s veľkým prehľadom. Opäť chcem pozvať všetkých rodičov a fanúšikov na „zápas roka“, keď hostíme Považskú Bystricu s ktorou sa bijeme o posledné miesto, ktoré zabezpečuje udržanie sa v II. lige.

Mladší žiaci: FK Šurany – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 3:3
Góly: A. Danihel, A. Vrablic, G. Štefek

Zápas mladších žiakov sa odohrával v oveľa priateľskejšom duchu. Chlapcov bolo síce akurát presne a tak na striedačke ostali len tréneri. Z celkového 15 členného kádra je to veľmi vysoká absencia, ak vám chýba šesť hráčov. Aj napriek tomu domáca kulisa bola príjemnejšia než pri zápase starších žiakov. Ale opäť ten terén a navyše lietajúci peľ z topoľov robil obrovské problémy pri dýchaní. Otrasné podmienky na súťaž druhej ligy. Chlapci sa však do súpera zahryzli tak ako sa patrí. Do vedenia nás dostal z priameho kopu krásnou strelou pod brvno Gabo Štefek. No súper vyrovnal a tak nás do vedenia opäť musel pretlačiť Adam Vrablic, keď dostal krásnu krížnu prihrávku od Davida Hajdina a zakončil do prázdnej brány. Do polčasu sme však ešte jeden gól dostali a tak sme sa pripravili v druhom polčase na útoky, ktorými by sme súpera rozdrvili. Na počudovanie však neprichádzali a súper sa dokonca dostal do vedenia. Chlapci však zapli naplno a jednou zo sólových akcii zakončil Alojz Danihel a tak výsledok spečatil na 3:3. Na to aké boli podmienky musím povedať, že veľmi dobre zahraný zápas. Chlapcov sme motivovali aj pripravovaným zápasom 1.FC Slovácka a Cruzeirom Esporte Clube. Aj keď nedali víťazstvo ako sme sa dohodli, ja im dám ešte jednu šancu. V sobotu 19.5.2012 hrajú na domácej pôde o 12.00 h s Považskou Bystricou.

Prípravka: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – FK Kúty 6:0
Góly: J. Hrica 2, M. Lipták, T. Lopoš, O. Horný, E. Zajíc

Naši najmenší nastúpili v nedeľu na záhorácke derby po dvojtýždňovej pauze, a musíme priznať, že chuť hrať z nich sršala. Už v prvej polovici hry si dokázali vypracovať veľa šanci ale len tri skončili v bráne. V druhom polčase dostali šancu aj najmenší a prekvapili. Najme malý Erik Zajíc, ktorý zvyšoval na 5:0. Hostia v poslednej fáze hry otvorili a tak sa šance ponúkali jedna od druhej. Bola radosť dívať sa na prípravku o to väčšia, keď vieme, že domáci zápas majú už len jeden. Na budúci týždeň v sobotu 19.5.2012 o 12.00 hrajú v Šaštíne. Držíme im palce.

Komentáre pripravil Michal Bordiga predseda klubu TJ Slavoj.

 

Žiaci: FC Sekule – Popudinské Močidlany 1:8 

Dorast: Unín – FC Sekule 0:4
g.: Švoňavský (2), Golík, Prokeš

Muži: Stráže – FC Sekule 2:3

[youtube jJC4mMFCOrg]

Po dlhej dobe som vďaka zraneniu do zápasu osobne nezasiahol, takže som mal skvelú možnosť „vychutnať“ si zápas z pohľadu diváka a pokúsiť sa napísať aspoň trošku nestranný komentár. Zápas sa mi vcelku páčil, myslím, že mal solídne tempo, k čomu prispeli aktéri na oboch stranách. V prvom polčase sme boli mierne lepšie mužstvo, mali sme celkom dobrý a rýchly prechod do útoku, z čoho pramenili menšie či väčšie šance, ktoré avšak ostávali nevyužité, keďže veľa krát spravíme pri šanci presný opak toho, čo spraviť treba. Napriek dobrému štartu do zápasu sme inkasovali ako prvý, keď nám nevyšiel ofsajd systém a súperov hráč samostatný nájazd na Milana premenil. Našťastie nás gól nepoložil, opäť sme sa tlačili pred súperovu bránu a snažili sa vyrovnať. K vyrovnaniu nám dopomohol pokutový kop, ktorý po ruke domáceho hráča zahrával Vlado Hujsa. Kopol ho dosť zle, našťastie sa dostal k dorážke, ktorá bola síce ešte horšia, ale domáci si loptu do brány strelili sami. Takže sme mali aj kus šťastia. Za pár minút sa ale Vlado ukázal v starej forme, kedy po peknej prihrávke z hranice šestnástky chladnokrvne premenil.

Po zmene strán pokračoval svižný futbal, domáci sa tlačili čím viac pred našu bránu, keďže potrebovali vyrovnať, čím sa nám otváral priestor na brejky. Z domácich hráčov ma veľmi zaujal „Strážanský Neymar“, ako som si ho nazval, keďže chalan bol na lopte naozaj famózny, viď. video a akcia pred našim prvým inkasovaným gólom. Radosť sa na to pozerať… 10 minút pred koncom zachytil zlú rozohrávku domáceho brankára Matej Ježek, pekne vystrelil a strelil gól, čím sme zvýšili na pohodlných 3:1. Domácim sa ale ešte podarilo znížiť, takže až do záverečného hvizdu sme tŕpli, či o víťazstvo neprídeme… Našťastie sa tak nestalo, vyhrali sme druhý zápas po sebe na súperovom ihrisku, čo nás pevne verím nabudí do ďalšieho domáceho zápasu.
Komentár pripravil Andrej Trajlínek.

 


Muži: Závod – Šenkvice 2:4 (1:1)

góly Závod: Majzún, Drahoš
ŽK: Uhrinec , ČK: Šíp
Zostava Závod: Babirát – Majzún, Kováč (Šíp), Uhrinec, Blecha M. – Drahoš, Procháska, Blecha R., Šišolák – Susko, Miženko
Proti Šenkviciam sme nastúpili v okyptenej zostave, keď kvôli zranenia, kartám a chorobám chybali Žák, Brenkus, Andrla, Počas zápasu sa ešte k nim pripojil Kováč. Zápas slabej úrovne sme začali výborne, keď hneď v 1. minúte sme strelili gól Majzúnom, ktorý utiekol po ľavej strane a nedal gólmanovi hostí žiadnu šancu. Už v 4. minúte zahodil tutovku Šišolák a s následného protiútoku hostia vyrovnali na 1:1. Šenkvice mali ešte jednú výbornú príležitosť, ale trafili len bočnú sieť Babirátovej brány. My sme mohli skórovať Procháskom, ktorý šikovne tečoval Majzúnov aut, ale radosti sme sa nedočkali.

Do druhého polčasu sme museli striedať už spomínaného Kováča a začali sme hrať len na troch obrancov. Po hrubej chybe pred našou šesťnástkou sme prehrávali 1:2 – hostia dokonale využili naše zaváhanie. O pár minút zahodili mega šance Procháska so Šípom. Neskôr dostal Šíp červenú kartu a paradoxom bolo, že sme o desiatich súpera zatlačili. Hra z našej strany bola rozháraná a sme kapitulovali po tretíkrát. Ďaľšiu tutovku chytil Babirát a o pár minút neskôr hostia netrafili prázdnu bránu. My sme neskórovali ani z ďaľšej tutovky, ktorú mal Procháska. Tak isto pochodil aj Susko – tiež dve dobré príležitosti nepremenil. Obrovskú chybu v obrane hostia opäť razantne potrestali a zvýšili svoj náskok už pre nás na hrozivých 1:4. V posledných minútach zápasu sme znížili Drahošom, keď prestrelil brankára hostí z ľavej strany.
Po slabom výkone sme prehrali ďaľší zápas.
Komentár pripravil Jaroslav Prachár.

Dorast: Dolná Krupá – Kúty 3:0
Na zápas sme cestovali s cieľom získať na ihrisku súpera v trnavskom prostredí body avšak vedeli sme že nás nečaká ľahká úloha. Na začiatku zápasu zaujala strela Mihála ktorá sa od brvna dorazila do bránky, podľa rozhodcu to však gól nebol. Zo strany hostí zaujali aj dve čisté šance A. Poláka ktorý však sám pred bránkou nastrelil len brankára. Brankár domácich čaroval aj pri ďalších šanciach Kútov a aj podľa komentáru domácich podal výnimočný výkon a pomohol domácim k triumfu. Naše nepremenené šance domáci efektívne trestali – z minima vyťažili maximum a skórovali celkovo 3-krát. Zápas ktorý bol ukončený v 89. minúte musíme hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalšie kolo v ktorom doma privítame Leopoldov.
Komentár pripravil Gabo Mihálik.

Muži: Šaštín Stráže – Kúty 4:1
Muži: Cerová – Hlboké 7:1
[youtube doYj6qJtCww]

Muži: Jacovce – Borský Mikuláš 0:0
[youtube eFVTFzb1tAM]

Muži: Petrova Ves – Smolenice 3:3


.

BM: Ustekana sobota