Dňa 10.-13.5.2012 sa konali druhé medzinárodné preteky Alpe Adria na Masarykovom okruhu v Brne, ktorých sa zúčastnil aj Vladimír Ruža v najsilnejšej kubatúre SBK so štartovným číslom 7.

Do Brna odchádzali už vo štvrtok, aby mohli trénovať. Vo voľných tréningoch vo štvrtok a piatok nebol so svojim dosiahnutým časom (2,10) spokojný, nakoľko neboli v poriadku predné tlmiče, ktoré bolo treba nastaviť. Po preštelovaní tlmičov sa mu podaril zajazdiť čas 2,08.

V sobotu do prvého meraného tréningu ani nenastúpil, nakoľko veľmi pršalo. Na druhý meraný tréning nebolo počasie o nič lepšie, ale bol nútený nastúpiť aj v daždi, aby sa mohol kvalifikovať do preteku (stačilo odjazdiť 5 kôl). V mokrom tréningu dosiahol čas 2,22, s ktorým sa umiestnil na 12 mieste z celkového počtu štartujúcich pretekárov 30.
Počasie v nedeľu bolo o čosi lepšie, i keď bolo veľmi zima (len 11°C), ale nepršalo. Na štartovom rošte sa postavil na 12 pozíciu. Štart sa mu vydaril a po prvom kole prešiel cieľovou čiarou ako desiaty. Postupne sa prepracoval na 8 miesto a takto došiel do cieľa. Jeho najlepší dosiahnutý čas na jedno kolo bol 2:06:820 v 9 kole z celkových 12 kôl so stratou na prvého pretekára 00:42:611 s priemernou rychlosťou 153,373 km. Za toto umiestnenie získal 8 bodov do medzinárodného hodnotenia Alpe Adria a plný počet bodov 25 do hodnotenia MSR, nakoľko šachovnicovou vlajkou prešiel zo slovenských pretekárov prvý.

S priebehom preteku bol spokojný, pretože už tlmiče fungovali a jeho dosiahnutý čas 2,06 bol súčasne aj jeho rekord na tomto okruhu.

Ďalšie podujatie sa bude konať 3.6.2012 v Maďarsku na okruhu Pannoniaring.

Marta Ružová


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota