Prinášame futbalové výsledky a komentáre z víkendu. Videozostrih Moravský Svätý Ján – Hlohovec, Jablonica – Sekule a Cerová – Oreské. 

Prípravka: Kopčany – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 2:1
góly: E. Zajíc

Naši najmenší asi prežili najsmutnejší zápas, kedy krásnou a umnou hrou nedokázali z Kopčan doviesť ani jeden bod. Chlapci hrali zodpovedne a na tohto súpera to platí, veď minulý víkend prerušil víťaznú šnúru lídrovy tabuľky Borskému Mikulášu. Je vidieť, že deti futbal baví a tréneri to robia dobre. Netreba zúfať ale svojou bojovnosťou naďalej vzbudzovať rešpekt pred súpermi. Chlapcom držíme palce a veríme, že v Petrovej Vsi si nielen skvele zahrajú ale určite už donesú body.

Mladší žiaci: Nitra – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 2:1
góly: Gabriel Štefek

Zápas mladších žiakov bol jeden veľmi pekný futbalový zážitok. Atmosféra ako na lige, keď domáci fanúšikovia z ktorých drvivú väčšinu tvorili rodičia mladších žiakov od súpera, ktorým výdatne sekundovali naši starší žiaci. Miestami bol na štadióne taký krik, že chlapci nepočuli ani pokyny od trénera. Chlapci si za tento zápas zaslúžia veľkú pochvalu, lebo odohrali nádherný, bojovný zápas. V zápase sme prehrávali, keď sme dostali pomerne lacný gól do kabíny. V druhom polčase sme hrali proti veľmi silnému vetru a miestami nás súper poriadne trápil. Asi v polovici druhého polčasu sme zahrávali priamy kop, ktorý Gabriel Štefek nádhernou strelou do šibenice vyrovnal stav na 1:1. Je pravda, že súper mal viac gólových príležitostí, no ktovie akoby sa zápas vyvíjal, keby premenil svoje sólo na bránku David Hajdin a Ali Danihel. Po zápase čakali na našich chlapcov rodičia súpera aby im osobne poďakovali za výkon aký tu predviedli. Dokonca sa jedna slečna musela odfotografovať s Andrejom Kafkom, lebo bola ako jeho sestra. Takže mladší žiaci urobili v Prievidzi veľmi dobré meno nášmu klubu, za čo im patrí veľká vďaka.

Starší žiaci: Nitra – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 4:0
V Prievidzi všetko nasvedčovalo tomu, že by sme mohli odohrať veľmi dobrý zápas. Ideálne počasie teda ak si odmyslíme silný vietor, nádherný štadión, perfektná hracia plocha a v neposlednom rade kvalitný súper. No začiatok zápasu bol ako zo zlého sna, keď sme pravdepodobne dostali najrýchlejší gól v súťaži. Padol asi po desiatich sekundách. Ale musím povedať, že tento gól nás na dvadsať minút naštartoval k veľmi dobrému výkonu. Zámerne hovorím, že iba na dvadsať minút, lebo to bolo z našej strany všetko a ostatný čas sme iba sekundovali veľmi dobre hrajúcemu súperovi. Ale po poriadku. Po super rýchlom góle sme hrali s domácimi minimálne vyrovnanú partiu a boli aj šance. Prvú šancu mal Viktor Smolinský no domáca obrana ho v poslednej chvíli zablokovala. Druhú šancu mal po rohovom kope a po peknej hlavičke, ktorá tesne minula bránu Domino Džurný. Dominik mal ešte jednu tutovku no namiesto spracovania volil strelu z prvej, no netrafil ju ideálne. Asi v 17. minúte sme zahrávali rohový kop, ktorý veľmi dobre zahral Tomáš Valúšek a domáci brankár iba z námahou vytlačil loptu na ďalší roh. Súper mal do toho momentu pár náznakov šancí, ale k ničomu vážnemu sme ho nepustili. Až prišla 20. minúta zápasu. Na pravej strane zbytočná strata lopty, rýchle prenesenie na ľavú, kde sme nechali úplne voľného hráča, ktorý nemal žiadny problém zakončiť. Po tomto góle sme sa nepochopiteľne súperovi odovzdali a bolo šťastie, že sme ešte neinkasovali ďalší gól. Našťastie sme do polčasu už gól nedostali. Po prestávke sme chceli niečo zmeniť, keď v kabíne bolo troška horúco a dúfajúc, že striedajúci hráči prinesú čerstvné sily a oživenie. No ostalo iba pri dúfaní a zmena neprišla a inkasovali sme ešte jeden gól. Možno keby dal v piatej minúte druhého polčasu po samostatnom úniku Viktor Smolinský gól, možno vtedy by sa ešte dalo niečo zo zápasom robiť.

Dorast: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Hlboké5:3
góly: M. Juriga (2), F. Chvál (2), E. Šimonovič

Od úvodu stretnutia sme súpera zatlačili a v prvej štvrťhodine sme otvárali skóre Marošom Jurigom. Ešte pred tým sme však nedokázali premeniť pokutový kop po faule v šestnástke a okrem toho sa pri sólovom úniku v šestnástke nešťastne zranil útočník Dominik Lorenc. No po tomto góle prevzal iniciatívu súper a vyrovnal asi z tretej gólovej situácie na 1:1. Neskôr naša ospalá hra dala možnosť súperovi zvýšiť na 2:1. Cez polčas v kabíne tréner prevetral chlapcom hlavy, a v druhej polke hry sme začali hrať náš pekný futbal. Prejavilo sa to na výsledku kedy sme otočili zápas dvoma gólmi Filipa Chvála a jedným Erikovim Šimonovičovim. Súper síce znižoval na 4:3, ale v závere potvrdil víťazstvo domáceho mužstva Maroš Juriga. Týmto víťazstvom potvrdzujú naši dorastenci, že patria do prvej štvorky tejto súťaže. Držíme im všetci päste. V nedeľu hrajú v Križovanoch, a aj keď je to outsider tejto súťaže netreba ho podceniť.


Muži: TJ Slavoj Moravský Sv.Ján – Hlohovec 2:1

g. Slavoj: Jozef Stupavský, Filip Chvál

[youtube fm79OGrn8sU]

Zápas sa odohrával za bezveterného a občas až príliš teplého počasia. Hostia došli len s jediným náhradníkom a naša lavička bola konečne tak plná ako je potrebné. Od úvodných minút sme prevzali iniciatívu a súpera sme zatlačili na ich polovičku. Ich občasné kontry však naznačovali nebezpečenstvo a tak nám neostávalo len dať gól. Dlho sa nám to nedarilo až konečne v 17 minúte otvoril skóre hlavičkou kapitán mužstva Jožko Stupavský, ktorý túto prihrávku dostal od Mira Šúreka. Po tomto góle sme ešte viacej pritvrdili a bojovali o ďalší gól. No príliš veľké množstvo nepremenených šancí a vytvárania si príležitosti potvrdilo staré známe nedáš dostaneš. A tak sa nám vypomstila možno aj sporná situácia, keď na hranici ofsajdu ušiel jeden z hosťujúcich útočníkov a vyrovnal na 1:1. Našich chlapcov to neodradilo vedeli, že čas na ďalší gól príde a tak sa v šatni ešte viac nabudili a po polčase vybehli na súpera, ktorý hral dovtedy pekný prízemný futbal. Tréner urobil dvojité striedanie a vymenil oboch útočníkov. Bol to dobrý ťah nakoľko už o pár minút skvelým prienikom Erika Šimonoviča do šestnástky a jeho nesebeckým zakončením prihral Filipovi Chválovi, ktorý sa zdal byť v lepšej pozícii a ten zakončil pekným gólom. Bola to 68 minúta a slnečná únava už dávala najavo, že chlapci toho majú dosť. Najviac ich hnevali nepremenené šance, ktorých bolo naozaj najviac v jarnej časti. Najkrajším momentom bola strela zo štandardnej situácie asi 20-25 metrov Michala Vrábela, ktorý opečiatkoval brvno súperovej brány. V závere tréner prestriedal, keď poslal na ihrisko Lukáša Kovára, ten si stihol za pár minút na ihrisku vypracovať gólovú šancu, avšak jeho strela letela vedľa brány. Posledné minúty sme už len kontrolovali priebeh hry a tak sme zvíťazili len 2:1. Tréner hostí uznal sám, že keby dnes dostali desinu tak nikto nič nepovie. V nedeľu cestujú muži do Križovan, ktoré na postup do 4.ligy môžu vďaka prehre s Krtovcami zabudnúť. Chlapcom držíme palce nech sa im darí vybojované šance konečne premieňať.
Komentár trénera Jozefa Kovaľa: „Do zápasu sme nastupovali napraviť zlý výkon a hlavne prístup z pred týždňa v Borskom Mikuláši. S chlapcami sme si vydiskutovali niektoré veci k futbalovým povinnostiam. Či to padlo na úrodnú pôdu to ukážu najbližšie tréningy a majstrovské zápasy. Dnes sme videli dobre piatoligové stretnutie. Súper neprišiel iba brániť chcel hrať futbal a to nám vyhovovalo. Víťazstvo je úplne zaslúžené chlapci v horúčave makali a každí išiel na doraz škoda nepremenených šancí, ktorých bolo neúrekom. Určite by bol výsledok krajší. No momentálne nemáme typického zakončovateľa, ale musíme pracovať s tým čo máme.“
Komentáre pripravil Michal Bordiga predseda TJ Slavoj. 


Dorast: FC Sekule – Oreské 1:2
g.Sekúl: Marek Jahoda
Muži: Jablonica – FC Sekule 2:1
g.Sekúl: Andrej Trajlínek (11m)
[youtube BCuDz4OPfRU]

Škoda výsledku, minimálne remízu sme mali uhrať. Futbal to bol dosť škaredý, hralo sa na hroznom ihrisku, na ktorom sa dalo len nakopávať vysoké lopty dopredu, čo nie je vôbec hra pre nás, keďže vysokých hlavičkárov nemáme. Dostali sme veľmi lacný prvý gól, na ktorý sme ešte dokázali do polčasu odpovedať po pokutovom kope, ktorý bol správne nariadený za ruku domáceho obrancu. Po zmene strán pokračoval nezáživný futbal, domáci všetko nakopávali hore, my sme hrozili po brejkoch, ktoré však ostávali nevyužité. Keď sa už zdalo, že by sme remízu mohli ukopať, musel za domácich gól streliť rozhodca, ktorý vymyslel taký pokutový kop, že ani sami domáci neverili, že to mohol urobiť tak okato… Skrátka strašné, vymyslel ruku, ktorá nebola ani omylom a ešte ju odpískal cca 5 sekúnd potom, čo už lopta bola dávno preč… Cítili sme obrovskú krivdu, následkom čoho sa celkom slušný zápas dohrával vo veľmi nervóznej atmosfére, za čo ale môže len a len rozhodca, ktorý zápas absolútne nezvládol…
Komentár Andrej Trajlínek.

 

Muži: Závod – Zohor 5:0 (1:0)
góly Závod: Susko 3, Uhrincec, Dojčák
Zostava: Uhrinec M. – Majzún, Kováč, Žák (Dojčák), Uhrinec P. – Andrla, Procháska, Blecha R., Drahoš – Susko, Šišolák (Miženko)
Za pekného počasia sa hral v Závode priemerný futbal. Prvý polčas bol vyrovnaný. Hostia mali dve vyložené šance, prvú zlikvidoval Uhrinec a druhú zakončili tesne vedľa. My sme sa ujali vedenia Suskom, ktorý zoči-voči hosťujúcemu brankárovi nezaváhal.
Druhý polčas bol už bohatší na góly. Na 2:0 zvyšoval Susko, keď po rohovom kope a trme-vrme doklepol do siete. Hostia sa potom vrhli všetkými silami do útoku. Nás zachránilo brvno po utešenej strele. Niekoľko zložitejších situácií pred našou bránou vyriešila naša obrana. Susko dokonal hattrick po skvelej Drahošovej akcií, ktorý mu servíroval. Náš útočník už strielal do prázdnej brány. 3:0. Zohorčanov tretí gól už zlomil a postupne sme zvyšovali skóre. Po peknej prihrávke Blechu R. sa Uhrinec rútil sám na brankára a inak ako gólom to skončiť nemohlo. O posledný gól zápasu sa postarali striedajúci hráči – po úniku na ľavej strane Miženkom a následnom centri, uzavrel skóre Dojčak na 5:0 v náš prospech. Prikrášliť to mohol ešte v posledných sekundách opäť Dojčák, ale hlavičkol tesne vedľa.
Komentár Jaroslav Prachár.

Muži: Cerová – Oreské 0:4
[youtube H8-U-pbOOxU]

 
Muži: Veľké Kostoľany – Kúty 3:0
Muži: Petrova Ves – Krtovce 0:2
Muži: Šaštín Stráže – Radošovce 1:0
Muži: Radošina – Borský Mikuláš 2:1


.

BM: Ustekana sobota