Do redakcie Záhorí.sk prišla v nedeľu (8.7.) emailom anonymná krátka správa, fotografie a video nelegálnej skládky v Sekuliach. 

Krátka správa z emailu:
“Na jar tohto roku Poľovnícke združenie Sekule a ďaľší milovníci prírody zorganizovali brigádu čistenia lesa v katastrálnom území Sekule. Na tejto akcii sa vyzbierali zhruba 4 kontajnery odpadu. Odvoz a likvidáciu odpadu zabezpečil Obecný úrad Sekule, čo iste nebola lacná záležitosť. Vo vyčistenej časti lesa niekto znova vysypal odpad. Tento občan tam však vyhodil aj svoje fotografie. ”

Jedna z fotografií, ktorá sa našla podľa emailu na skládke. Fotografiu sme v redakcii scenzurovali.

Redakcia Záhorí.sk zverejnila po zvážení video aj fotografie. Zverejnené fotografie a video by mali viesť k odhaleniu autora skládky, a pôsobiť preventívne proti ďalším nelegálnym skládkam. Je však možné, že fotografie tam niekto podhodil a občan na nich nie je autorom nelegálnej skládky. Redakcia kontaktovala občana na fotografii. Jeho stanovisko doplníme do správy.

[youtube zPackL1Q7A4]

 

Našli ste nelegálnu skládku? Nahláste ju!
Ak ste doteraz chceli nahlásiť ilegálnu skládku odpadu, ktorú ste napríklad našli počas prechádzky, museli ste zájsť na úrad, vypísať tlačivo…

Odteraz sa všetko zjednoduší. Obyvatelia môžu nahlasovať nelegálne skládky v obci a jej okolí priamo zo svojho mobilného telefónu. Stačí si stiahnuť aplikáciu pre iPhone alebo mobilné telefóny s Androidom.

Aplikácie pre:   iPhone TrashOut App iPhone Android TrashOut App Android

Funguje to tak, že smartfón vyhotoví fotografiu a spolu s GPS súradnicami, časom a ďalšími informáciami o odpade (množstvo, druh) odošle správu na server, ktorý bude následne informovať príslišný obecný úrad o nelegálnej skládke.

Samozrejme, že ak ide o malú skládku, je jednoduchšie zapojiť sa priamo. Odpad zobrať z lesa a nelegálnu skládku zneškodniť.

Kliknutím na (CC) v menu VIDEA si môžete prepnúť vo videu slovenské titulky.
[youtube GPSKsj1Z58Y]


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

Lakovanie a Pieskovanie