K open air festivalom s prívlastkom letný patrí aj festival Hudba v Meste 2012, ktorý vznikol v Skalici z dlhoročnej tradície rovnomenných koncertov sprostredkujúcich jedinečné vystúpenia najmä umelcov zo zahraničia.

Uskutoční sa v piatok 3. augusta. Zhodou okolností bude to aj jeho tretí ročník a ten láka ozaj medzinárodným obsadením. Z USA, priamo z bluesovej kolísky, teda z delty rieky Mississippi, príde do Skalice nositeľ legendárneho mena Burnside – spevák, gitarista a bubeník Cedric Burnside. Spolu so svojim Projectom nám sprostredkuje pohľad na súčasnú americkú bluesovú hudbu, pre ktorú hudobní škatuľkári vymysleli novú štýlovú etiketu: foot stomping hill country blues. Okrem vnuka slávneho bluesmana R. L. Burnsidea na skalickom festivale Hudba v Meste vystúpi aj slovenské rezofonické duo Ľuboš Beňa & Bonzo Radványi a výborná česká southernrocková kapela The Cell, no pre bluesrockovo zameraných fanúšikov bude nepochybne najväčším lákadlom tohto letného medzinárodného festivalu známy anglický gitarista a spevák Danny Bryant s jeho Red Eye Bandom.

Festival sa koná sa za každého počasia. Bude zabezpečený veľkokapacitným stan. Parkovanie autom zdarma v centre mesta 3 min. pešo na festival alebo priamo vedľa areálu festivalu. Občertvenie zabezpečené. K dispozícii bude aj predajný stánok s CD a DVD.

Vstuné na mieste 7 Euro, v predpredaji 5 Euro v TicletArt.sk a TIK Skalica.
Deti do 12 rokov vstup zdarma.
Informačné weby: www.hvm.lubosbena.sk, www.slovakblues.com

Piatok 3.8.2012
Skalica, Františkánska záhrada
Vstup do areálu od 17:00 hod.
Začiatok koncertu od 19:00 hod.
Organizátor: Agentúra Slovakblues a Mesto Skalica

 

 


.
Toto je čítané

Na diaľnici D2 pri Kútoch platí dopravné obmedzenie

Od pondelka (22. 4.) 10.00 h bude v úseku medzi 4,9. a…

BM: Ustekana sobota