Slovenský motocyklový pretekár Vlado Ruža komentuje svoje snaženie na pretekoch konaných dňa 28.-29.7.202 na Poľskom okruhu Poznaň.

,, Okruh v Poznani nemám veľmi v obľube. Okrem toho som mal hneď v piatok vo voľných tréningoch pád po šmyku predného kolesa. A aj to mi na sebadôvere nepridalo. Preto som štartoval až z desiateho miesta. Štart som mal celkom dobrý a posunul som sa na deviate miesto a po páde Radka Rousa vo štvrtom kole som bol na ôsmom mieste. Jazdec predomnou sa mi pomaly začal vzďaľovať a mne mechanici ukazovali na tabuli že mam náskok 4 sekundy čo bol dostatočný. Vyzeralo to z môjho pohľadu na nudný závod, ale aj tak som sa snažil jazdiť čo najrýchlejšie a dúfal som že ešte niekoho môžem dobehnúť. Lenže v ôsmom kole začalo v predposlednej zákrute husto pršať. Ja som tam vletel v plnej rýchlosti lebo traťáci nič nesignalizovali a ani na asfalte to nebolo vidieť. Hneď som vedel že je zle keď som vletel do prietrže mračien ale nedalo sa už nič robiť keď to bolo priamo v zákrute. Samozrejme som hneď ležal. Keď som utekal k motorke, všimol som si, že tam už ležia dve motorky. Spadli sme všetci traja jazdci idúci za sebou a až potom bol závod prerušený.

Snažil som sa motorku čo najskôr naštartovať, ale nedarilo sa. Preto som ju chcel aspoň dotlačiť do cieľa v domneni, že je koniec závodu a že potrebujem aspoň nejako prejsť cieľom.
Našťastie mi veľmi pomohol Michal Fila(český jazdec). Keď videl, že motorku tlačím a bežím s ňou, zastavil pri mne a dotiahol ma do boxov.
Tam som sa dozvedel, že závod bude pokračovať za 15 minút. Čakalo nás veľa roboty, lebo motorka bola v dosť zlom stave a tak isto aj ja som bol dotlčený. Slihli sme to len vďaka tomu, že mi Michal pomohol.Okrem toho sme museli prezuť na mokro. Začal boj s časom, ale mechanici to zvládli perfektne. Síce som išiel zo zohnutým riadidlom a rozbitým plexi, ale chcel som hlavne dokončiť závod. Ten sa išiel už za výdatného dažďa a na päť kôl. Nakoniec som aj týchto pät kôl v pohode dojazdil a skončil som na perfektnom šiestom mieste, ku ktorému mi pomohli aj pády Meklaua(rakušan) a Jermana(slovinec).
Po tomto piatom podujatí šampionátu Alpe Adria som celkovo na 5. mieste a v bodovaní o majstra Slovenska na 1. mieste.

Marta Ružová


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota