Kúty aj napriek tomu, že v MO Senica prehrali postupujú od ďalšieho kola do vyššej súťaže.

Muži: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – ŠK Radošina 6:2
góly: F. Salaj 2, F. Chvál, M. Vrábel, M. Emrich, A. Lorenc

Po generálke s Račou, ktorá nás patrične preverila, vstupovali naši muži do zápasu v nasadení a s túžbou po víťazstve. To bolo vidieť hneď v úvode, kedy peknou kombinačnou hrou dokázali naši chlapci súpera postupne znervózňovať. Úvodný gól strelil Filip Chvál a akoby dal povel v 17 min., po ktorej v priebehu desiatich minút sme vsietili 3 nádherné góly. S chladnou hlavou a nekompromisne vyšachoval Miško Vrábel celú obranu aj s  brankárom a do prázdnej brány zvýšil na 2:0. Nádhernou strelou technicky umiestnenou na zadnú tyč zvyšoval Marek Emrich na 3:0. Do polčasu ešte úspešne zakončoval aj Filip Salaj a v tomto zápase už bolo rozhodnuté. V druhej časti hry sme nepozornou hrou v obrane dostali gól ale odpoveďou boli opäť dva rýchle góly v priebehu piatich minút., ktoré dali Filip Salaj a Andrej Lorenc. Záver zápasu sa zbytočne zdramatizoval, kedy rozhodca neudržal píšťalku na správnom mieste a zvláštnymi rozhodnutiami rozčúlil oko diváka. V 80. minúte mal súper možnosť znížiť z pokutového kopu, čo aj využil a tak uzavrel na konečných 6:2. V nedeľu nás čaká opäť domáci zápas s Hornými Orešanmi.
Komentár trénera Jozefa Kovaľa: „Z našej strany veľmi pekná hra najmä prvý polčas, kedy chlapci hrali po zemi, kombinačne a technicky. Súper na nás nemal a ani nekládol príliš veľký odpor. Takto si to predstavujem. Bol by som rád, keby chlapci ďalej takto hrali a postupne zvyšovali svoju výkonnosť, nakoľko tí ťažší súperi nás ešte len čakajú. Pochváliť by som chcel celé mužstvo, je dobré, že sa po dlhodobejšom zranení vrátil Marek Emrich.“

Dorast: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján– OŠK Dubovany 6:0
góly: M. Kadlíček (2), D. Lorenc (2), M. Juriga, A. Šimonovič
Pripravujeme videozostrih.
Dorastencom vyšiel úvodný zápas nad očakávania, nakoľko silná maródka, ktorá zo základu vyradila až piatich hráčov, mohla vážne ovplyvniť priebeh hry. Nestalo sa tak aj keď súper hral opäť s tou istou zostavou ako minulý rok, kedy u nás vysoko zvíťazil 5:2. Dá sa povedať, že možno len prvých päť minút bolo takpovediac vyrovnaných. Od ďalších minút to bola hra len na jednu bránu. Úvodné dva góly vsietil Martin Kadlíček v priebehu desiatich minút a do polčasu sa pridal aj Maroš Juriga. Po polčase sa súper aj snažil o návrat do hry, no neúspešne a tak chlapci pritlačili a zvýšili postupne krásnou hlavičkou Adama Šimonoviča a dvoma gólmi Dominika Lorenca. Dúfame, že takáto hra chlapcom ostane na kopačkách a preveria si sily s Hornými Orešanmi peknou hrou.
Michal Bordiga, predseda klubu TJ Slavoj

 

Muži: Popudinské Močidlany – FC Sekule 3:1
Muži: Kúty – Stráže 1:3


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota