Hnedák s nemeckým pasom Atack zo slovenskej stajne EMOP Vladimíra Jurigu  (Moravský Svätý Ján) splnil v nedeľu za 3:12,23 min iste o 1,5 dĺžky úlohu jasného favorita záverečnej piatej klasickej skúšky domácej dostihovej sezóny 2012, jubilejného 20. ročníka vytrvalostného St. Legeru Charvát (rovina, Listed, 2800 m, pre 3-ročné kobyly a žrebce, dotácia 16 000 eur), hlavnej položky bratislavského 18. mítingu termínovej listiny. V sedle zverenca Zuzany Kubovičovej zo Senice-Čáčova bol džokej Jaroslav Línek. Atack mal medzi siedmimi aktérmi stávkovú kvótu 16:10.

Atack, Foto: Václav Volf/fotovolf.com

Druhý skončil rakúsky Jolly Jumper (dž. Erwin Dubravka, 103:10) a tretí bol Desson (jazd. Matej Rigo namiesto pôvodne nahláseného dž. Jeana-Pierra Lopeza, 153:10), ktorý je síce vzhľadom na miesto tréningu administratívne českým koňom, ale odchovancom aj reprezentantom Slováka Karola Liptáka.

Atack 26. augusta triumfoval na ekvivalente v pražskej Veľkej Chuchli pred teraz posledným českým Starbuckom (dž. Martin Srnec, 31:10). V Petržalke do nedele naposledy bežal 15. júla a obsadil lichotivú druhú priečku na Slovenskom derby za nemeckým Maximoolom.

Miki Kočan , turfsport.eu


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota