Kompletné komentáre k zápasom TJ Slavoj Moravský Svätý Ján. Pripravujeme VIDEO.

 

Muži: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – OFK Trebatice 1:0 (1:0)
gól: M. Emrich
Naše mužstvo nastúpilo proti doterajšiemu lídrovi bez rešpektu a už od úvodných minút si vynútili tlak, ktorému hosťujúce mužstvo odolávalo len vďaka nepremeneným šanciam v našom zakončení. Súper nebol príliš nebezpečný a pôsobil v úvode skôr ospalým dojmom. Po dvoch čistých gólovkách, ktoré sme nedokázali premeniť, prišla skvelá akcia, na ktorej konci bol Marek Emrich a nechytateľnou strelou nedal inak dobrému brankárovi hostí šancu. Už o pár minút sme zahrávali rohový kop, kde si najlepšie vyskočil Michal Vrábel, ale opäť bol brankár lepší a nedovolil nám zvýšiť skóre. Do polčasu sme mali ešte niekoľko možností skórovať, ale nevedeli sme zakončiť. Súper nebol zvlášť nebezpečný, a tak sme rátali, že v druhej polke hry skóre zvýšime. Bohužiaľ, rozhodca si zobral zlý deň, a tak rozdával karty ako na bežiacom páse. Hra sa zrýchlila aj vďaka lepšie hrajúcemu súperovi. Tí nastúpili do druhého polčasu lepšie a vytvorili si aj niekoľko šancí, ktoré buď nevedeli zakončiť, alebo ich vychytal Daro Bolf. V 65. minúte sme dokonca mali možnosť zvýšiť z penalty, ktorú Juro Chodúr nepremenil. V tom čase už rozhodca rozdával karty a nervozita sa stupňovala na jednej aj druhej strane. Na strane súpera boli jednému hráčovi udelené dve žlté karty, a tak skoro 15 minút hral o jedného v poli menej. Ani to nám však nepomohlo zvýšiť skóre a tak zápas skončil najtesnejšou výhrou v náš prospech. Celkovo bolo udelených po päť kariet na jednej aj druhej strane, čo vôbec nezodpovedalo priebehu hry. Hralo sa rýchlo kombinačne a zápas to bol pekný. Škoda je len hlavne nepremenených šancí, ktorých bolo neúrekom. Výsledok mohol byť oveľa krajší. Jedným slovom, zápas bol festivalom nepremenných šancí na oboch stranách.

Dorast: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Hlboké 6:2 (3:1)
góly: D. Bolf (2), R. Egl, M. Palkovič, M. Juriga, O. Nemec (11)
Dorastenci nastúpili proti súperovi akosi ustráchane a boli to dokonca hostia, ktorí otvárali skóre. Až po 20 minútach hry došli na to, ako sa po kraji dostať do súperovej šestnástky a z blízka zakončiť. Už po chvíli otočili skóre v svoj prospech a postupne ho zvyšovali. Na 3:1 dokonca pokutovým kopom, ktorý si vypýtal Ondrej Nemec. Prvý polčas sme ukázali súperom, že vieme hrať a loptu si len tak nepúšťame od nohy. V druhom polčase sme zvýšili až po niekoľkých neúspešných zakončeniach, ale aj tak sme súpera na našu polovicu nepúšťali. Jediným prienikom sa im podarilo druhýkrát skórovať. Hosťujúci hráči začali byť nervózni a hrubé správanie a tvrdá hra, ktorú predvádzali narúšala našu koncepciu. Ani to však nezabránilo v tom, aby sme zvíťazili, aj keď „len“ 6:2.

Starší žiaci: FK Nové Zámky – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 3:0 (1:0)
Zápas v Nových Zámkoch sme začali v zostave, v ktorej sme ešte nehrali a už po druhý raz sme cestovali iba jedenásti. Aj z toho dôvodu sme museli v tomto zápase presunúť dvoch hráčov z mladších žiakov na našu lavičku. Ako som už spomenul, cestovali sme jedenásti a tak dostali šancu ukázať sa hráči, ktorí nehrávajú pravidelne. Musím však smutne konštatovať, že chlapci sa šance nechopili a v zápase zo seba odovzdali iba málo. No i napriek tomu, že sme boli pomerne citeľne oslabení, nebol výkon našich chlapcov až taký zlý a výsledok je pre nás trochu krutý. Už v piatej minúte sa rútil sám na domáceho brankára Viktor Smolinský, no svoje sólo nezakončil gólom. O tri minúty sa Viktor opäť ocitol v gólovej šanci, no znovu sa mu nepodarilo prekonať domáceho brankára. Po týchto minútach a našich nevyužitých šanciach sa ozval aj súper a na pár minút nás zatlačil pred našu bránu. V týchto minútach sa hralo prevažne iba na našej polovici, no bez gólovej šance domácich. Až v dvadsiatej minúte domáci pohrozili, keď naša obrana nechala trestuhodne domáceho útočníka samého na päťke, no ten vo vyloženej šanci netrafil našu bránu. Prvé varovanie sme nezobrali vážne, a tak päť minút pred polčasom prišiel trest, keď na vlas podobnú akciu už domáci premenili a ujali sa vedenia. Do druhého polčasu sme nastúpili ešte horšie ako do prvého a Peťo Galba mal stále čo riešiť. Stále sme sa nevedeli dostať do zápasu a kopili sme chybu za chybou a zákonite prišiel zasa trest v podobe druhého gólu, keď na tečovanú strelu už Peťo Galba nedočiahol. Po tomto góle sme sa rozhodli zariskovať, keď sme poslali na ihrisko našich dvoch mladších žiakov Riška Chvátala a Vladka Vidoviča, ktorí dokázali plnohodnotne nahradiť svojich starších spoluhráčov. Po tejto zmene sme začali behať začala sa nám dariť aj kombinácia a domácich sme zatlačili na ich polovicu a prišli aj šance, no dnes nám ich premieňanie robilo veľké problémy. Do konca zápasu ostávalo asi dvanásť minút, keď Andrej Vávra zobral pred našou šestnástkou loptu prešiel všetko čo mu stálo v ceste a spolu s Viktorom Smolinským sa rútili sami dvaja na domáceho obrancu, no akciu po Andrejovej gólovej prihrávke Viktor nezakončil, keď po zaváhaní mu domáci obranca v poslednej chvíli loptu vypichol. Ako sa povie nedáš dostaneš, tak sa aj v našom prípade stalo a v poslednej minúte sme ešte inkasovali jeden gól. Musím však pochváliť väčšiu časť mužstva, ktorá to za niektorých musela doslova oddrieť. Nesmiem zabudnúť pochváliť našich dvoch mladších, ktorí nastúpili do zápasu za nie veľmi priaznivého stavu, no i tak svoju úlohu zvládli na výbornú.

Mladší žiaci: FK Nové Zámky – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 8:0 (5:0)
Mladší žiaci to tentoraz mali oveľa ťažšie ako predchádzajúce zápasy, keď nám chýbali až štyria hráči zo základu. Pre našich mladších je to veľmi citeľná strata no tí, ktorí odohrali zápas, ho odohrali so cťou a bojovali až do konca.

Prípravka: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Trnovec 3:2
góly: T. Lopoš (3)
Na tento zápas sa všetci veľmi tešili, nakoľko naši najmenší hrali v novučičkých dresoch. Pred samotným zápasom im ich odovzdali tí, ktorí ich kúpili a to Richard Zajíc, Michal Palkovič a Miroslav Hrica. Chlapci sa odvďačili pekným výkonom a víťazstvom 3:2. Všetky tri góly strelil najlepší hráč na ihrisku Tomáš Lopoš, keď dva dal po pekne odohraných akciách hlavou. Súper len doťahoval a veru sme mohli vyhrať aj vyšším rozdielom.

Kedy hrajú
prípravka:
10. 10. 2012 st (17:00 h.) TJ Slavoj MSJ – Šaštín
20. 10. 2012 so (14:00 h.) Senica B – TJ Slavoj MSJ

starší a mladší žiaci:
7. 10. 2012 ne (10:00 h.) TJ Slavoj MSJ – ČFK Nitra
9. 10. 2012 ut (15:00 h.) Lokomotíva Trnava – TJ Slavoj MSJ

dorast:
7. 10. 2012 ne (12:00 h.) Dolná Krupa – TJ Slavoj MSJ
21. 10. 2012 ne (11:30 h.) Kúty – TJ Slavoj MSJ

muži:
7. 10. 2012 ne (14:30 h.) Radošovce – TJ Slavoj MSJ
14. 10. 2012 ne (14:30 h.) TJ Slavoj MSJ – Kúty

Michal Bordiga, predseda klubu


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota