Na základe rozhodnutia zástupcu starostu obce Malé Leváre Branka Kupkoviča, vyplývajúceho so zákona, sa v stredu (7.11.2012) uskutoční ustanovujúce zasadanie obecného zastupiteľstva.

Na tejto schôdzi predseda volebnej komisie Luboš Hajdin oboznámi prítomných s výsledkom náhradných volieb v Malých Levároch. Voľby sa uskutočnili v poslednú októbrovú sobotu a ich víťazom sa stal nezávislý kandidát Adrian Pernecký. Následne po oficiálnom vyhlásení výsledkov novozvolený starosta zloží zákonom predpísaný sľub a prevezme starostovskú reťaz, ktorá je symbolom obce.

Víťaz volieb Adrian Pernecký v tomto volebnom období vykonával funkciu poslanca obecného zastupiteľstva. Na jeho uvoľnené miesto nastúpi Marian Maxian, 46 ročný náhradník na poslanca, ktorý pracuje ako vedúci prevádzky. Vo voľbách v roku 2010 kandidoval za stranu Smer-SD, skončil na deviatom mieste a zostal pred bránami obecného parlamentu. Maxian má už skúsenosti s pôsobením vo funkcii poslanca. V minulom volebnom období 2006-2010 bol zvolený z ôsmeho miesta, vtedy ešte ako kandidát strany HZDS. Táto zmena nie je prvá výmena na poste poslanca v prebiehajúcom funkčnom období. Tá sa uskutočnila v decembri minulého roku, keď jednu z najpopulárnejších komunálnych političiek v obci Angelu Mošovskú, za dosial rúškom tajomstva zahalených príčin vystriedal Tomáš Červenka.

Ľuboš Hroboň


.

BM: Kralici