Mesto Skalica sa v termíne 24. – 27. 1. 2013 zúčastní v Bratislave na 19. ročníku medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR.

Skalica sa predstaví na tomto veľtrhu vrámci stánku Združenia miest a obcí záhorskej oblasti (ZOZO). Výstavná plocha 80 m² bude dispozične rozdelená na časti: Pamiatky Záhoria, Vodná turistika a Golf. Vo štvrtok 24. januára 2013 sa uskutoční slávnostné predstavenie nového loga Združenia miest a obcí záhorskej oblasti. V expozícii budú vyzdvihnuté najzaujímavejšie atraktivity a miesta v okresoch Skalica, Senica a Malacky.

V rámci skalického okresu bude odprezentovaná Národná kultúrna pamiatka Holíčsky zámok, Rotunda sv. Juraja v Skalici, Kostolík sv. Margity Antiochijskej v Kopčanoch. Vodnú turistiku budú zastupovať mestá Gbely – plavenie sa po rieke Morave a Skalica – Prístav Skalica na Baťovom kanáli.

Okres Senica predstaví návštevníkom Baziliku Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne – Strážach, obľúbené turistické lokality Kunovská priehrada a rekreačné stredisko Gazárka v Šaštíne – Strážach.

Malacký okres okrem golfu bude reprezentovať i Malacký kaštieľ a rekreačné stredisko Rudava v Malých Levároch. Osobitne bude venovaná pozornosť golfovým ihriskám vybudovaným vo všetkých troch okresoch: Golf Resort Skalica, Penati Golf Resort Senica a Golfový rezort Black&White Bratislava.

Neodmysliteľnou súčasťou expozície budú pulty Turistických informačných kancelárii poskytujúce informácie a propagačné materiály o mnohých subjektoch z oblasti cestovného ruchu.
Celý výstavný stánok bude vizuálne zatraktívnený fotografiami ( Adamov, Malacky – námestie, cykloturistika, Farský kostol sv. Michala v Skalici, člnkovanie na zámku v Holíči, bývalý Jezuitský kostol sv. Františka Xaverského v Skalici, žrebčín v Kopčanoch, pútnické miesto Mariánka, Plavecký hrad, Senica – námestie, Sväté schody v Malackách, či veterný mlyn v Holíči).

Tento veľtrh je najdôležitejším veľtrhom cestovného ruchu na Slovensku. Prvé dva dni patria tradične odbornej verejnosti, sobota s nedeľou je určená širokej verejnosti. Prezentáciou na ňom sa región Záhoria dostane na pár dní do centra záujmu odbornej a širokej verejnosti i médií.
Všetci ste srdečne vítaní !

Andrea Orbanová


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota