Gajarčan Boris Bojanovský dostáva v drese Floridy State čoraz väčší priestor. Miestne médiá vyzdvihujú, že napriek obrej výške má výborné atletické predpoklady.

Prechod z európskeho štýlu basketbalu na americký býva často zdĺhavý. Najmä vtedy, keď sa dostanete do elitného klubu, čo sa podarilo 19-ročnému slovenskému pivotovi.

Ak niekto čakal, že “Bobo”, ako ho prezývajú kamaráti, začne dávať v drese Floridy State ihneď doube-double a bude dominovať štatistikám, tak asi ani netušil, aká zmena pivota čaká.

Ďalším dôvodom bol fakt, že tréner Hamilton pred sezónou priniesol do tímu viacerých nových hráčov, ktorí si musia zvykať na jeho systém. Aj preto zatiaľ vyhrali “Seminoles” šesť z desiatich zápasov, aj keď možno čakali trochu viac. “Sme tu viacerí noví, musíme si zvykať na obranu. Pozitívom je, že tréneri sú s nami trpezliví. Teraz som ukončil v škole prvý semester a môžem sa ešte viac sústrediť na basketbal,” povedal pre Basket.sk Bojanovský.

V zápase väčšinou dostáva priestor do pätnástich minút, ale jeho prínos si už všimli miestne médiá. “Som spokojný koľko hrávam, musím viac makať a určite mi dá tréner viac šancí,” dodal talentovaný mladík.

Na slovenskom pivotovi vyzdvihujú odborníci najmä jeho atletickosť, keď dokáže pri dvestodvadsiatich centimetroch behať rýchlo z obrany do útoku.

To len dokazuje, že napriek jedenástim minútam, ktoré náš hráč strávi na palubovke, ich dokáže využiť. V priemere dá dva body, doskočí dve lopty a jednu zblokuje. Čísla to síce nie sú nijak závratné, ale je to prvý krok. Ďalším cieľom naďalej zostáva nabratie fyzickej sily, ktorá je pre Bojanovského prioritou.

K posledným dvom jasným výhram Floridy State pomohol siedmimi doskokmi a štyrmi blokmi.

Boris Bojanovský

  • narodený 15.4. 1993.
  • S basketbalom začínal v Malackách. V šestnástich rokoch sa presunul na prestížnu akadémiu na Kanárske ostrovy (CBA). V juniorských tímoch patril medzi najlepších hráčov na akadémii.
  • Napriek tomu, že meria až 218 cm, má výborné individuálne schopnosti. Má dobrú streľbu a cit pre loptu.
  • Zaujímali sa o neho Real Madrid, FC Barcelona či Partizan Belehrad.
  • Jeho túžbou je sa dostať do NBA. Preto podpísal zmluvu s poprednou univerzitou Florida State. Zaujímali sa o neho aj ďalšie prestížne školy.

Tomáš Prokop, Zdroj: Basket.sk , SME.sk


.

BM: Kralici