Polícia začala v nedeľu (23. decembra) trestné stíhanie pre pokus obzvlášť závažného zločinu vraždy, ku ktorému došlo v obci Koválov.

Ešte v ten deň vyšetrovateľ obvinil z tohto skutku 31 ročného muža. Dvaja bratia bývali v rodinnom dome a mali medzi sebou časté nezhody. Mladší zo súrodeneckej dvojice je podozrivý z toho, že po tom, ako mu jeho 39 ročný brat zastrelil psa, zobral z dielne pištoľ. Okolo polnoci vošiel do izby, v ktorej práve spal jeho brat a niekoľkokrát na neho vystrelil. Spôsobil mu strelné zranenie hlavy, z ktorého sa lieči v nemocnici. Polícia pri ohliadke miesta činu zaistila viacero stôp, ktoré sa podrobia expertíznemu skúmaniu. Podozrivého muža policajti následne obmedzili na osobnej slobode a zadržali.

Dychovou skúškou mu namerali 1,11 mg alkoholu, čo je 2,31 promile. Lustráciou zistili, že nie je držiteľom zbrojného preukazu. Následne podozrivého vyšetrovateľ obvinil z pokusu obzvlášť závažného zločinu vraždy a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. 26. decembra ho príslušníci kriminálnej a poriadkovej polície zo Senice eskortovali do ústavu na výkon väzby. Ak súd uzná obvineného vinným, hrozí mu odňatie slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo doživotie. Obvinený bol už v minulosti odsúdený pre majetkovú trestnú činnosť.

Martina Kredatusová


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota