Záhorie sa konečne spojilo a bude hľadať turistov spoločne. Prvou spoločnou prezentáciou bude 19. ročník medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR v Bratislavskej Inchebe, ktorý sa koná v dňoch  24. – 27. 1. 2013.

Prezentácia mesta Holíč na ITF Slovakiatour 2011.

Združenia miest a obcí záhorskej oblasti (ZOZO) sa odprezentuje spoločne na výstavnej ploche 80 m² rozdelenej na základné časti: Pamiatky Záhoria, Vodná turistika a Golf. “V expozícii budú vyzdvihnuté najzaujímavejšie atraktivity a miesta v okresoch Skalica, Senica a Malacky.” povedala pre Záhorí.sk Andrea Orbanová ,referentka marketingu Mestského úradu v Skalici.

Pamiatky Záhoria budú zastupovať Národná kultúrna pamiatka Holíčsky zámok, Rotunda sv. Juraja v Skalici, Kostolík sv. Margity Antiochijskej v Kopčanoch, Baziliku Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne – Strážach a Malacký kaštieľ.

Vodná turistika je v znamení plavenia sa po rieke Morave (Gbely), Prístavom na Baťovom kanáli (Skalica), obľúbenou turistickou lokalitou Kunovská priehrada, rekreačným strediskom Gazárka (Šaštín–Stráže) a Rudava (Malé Leváre).

Záhorie je regiónom s najväčším počtom golfových jamiek, preto bude neoddeliteľnou súčasťou expozície prezentácia golfových ihrísk: Golf Resort Skalica, Penati Golf Resort Senica a Golfový rezort Black&White pri Malackách.

Viac informácií o regióne Záhorie poskytnú pulty Turistických informačných kancelárii a fotografie dotvárajúce expozíciu (Adamov, Malacky – námestie, cykloturistika, Farský kostol sv. Michala v Skalici, člnkovanie na zámku v Holíči, bývalý Jezuitský kostol sv. Františka Xaverského v Skalici, žrebčín v Kopčanoch, pútnické miesto Mariánka, Plavecký hrad, Senica – námestie, Sväté schody v Malackách, či veterný mlyn v Holíči). V rámci spoločného stánku Záhoria sa bude aj mesto Stupava. V sobotu (26.1.) zabezpečí program  Mástsky potravinársky spolok s ochutnávkou kyslej kapusty, včelári manželia Mokovci – predvádzanie výroby z včelieho vosku a sprievodnú hudbu.

Hneď v prvý deň výstavy bude slávnostne predstavené nové logo Združenia miest a obcí záhorskej oblasti. Nové logo by sa malo po schválení stať oficiálnym logom Oblastnej organizácie cestovného ruchu Záhorie, ktorej jednou z úloh je vybudovanie z územia Záhoria rozpoznateľnú destináciu cestovného ruchu. Organizácia združuje nielen obce a mestá ale i rôzne subjekty z celého Záhoria so záujmom o rozvoj cestovného ruchu.


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota