Hostia mali v prvej tretine prevahu, svoj prvý gól dosiahli vo vlastnom oslabení, keď Hreus vysunul do brejku Mikušoviča a ten v 12. minúte dal prvý gól hostí.

HC TOPOĽČANY – HC Dukla Senica 4:5 sn (1:2, 2:2, 1:0)
Góly: 20. Drahovský (Bednárik, Uhrík), 28. Gráčik (Uhrík), 37. Gráčik (Káčer, Bednárik), 47. Tvrdík (Mihalik, Guričan) – 12. Mikušovič (Hreus), 15. Surovka (Kluka, Mikolášek), 27. Hreus (Lantoš, Mikušovič), 39. Trokan (Ivičič), Hreus (rozh. sam. nájazd)
Počet divákov: 530

Komentár k zápasu / autor: Ján Čačko, HC Topoľčany
Hostia mali v prvej tretine prevahu, svoj prvý gól dosiahli vo vlastnom oslabení, keď Hreus vysunul do brejku Mikušoviča a ten v 12. minúte dal prvý gól hostí. Druhý gól dali hostia po peknej akcii celého útoku Kluka, Mikolášek, Surovka, ktorý túto akciu zakončil druhým gólom v 15. minúte. Domáci ku koncu tretiny sa viac dostávili k súperovej bráne a a Drahovský dal dal prvý gól domácich v 20. minúte. V druhej tretine po chybe domácej obrany dal tretí gól hostí v 27. minúte Hreus, domáci na to odpovedali v 28. minpte po akcii Gráčika dalo svoj druhý gól. V 37. minúte znovu Gráčik vyrovnal stav stretnutia na 3:3. Hostia v 39. minúte využili závar pred bránou domácich a Trokan dal štvrtý gól hostí. V tretej tretine sa hra striedala pred oboma brankármi, v 47. minúte hlavný rozhodca avizoval vylúčenie hráča hostí, brankár Hippík vykorčuľoval a domáci so šiestimi hráčmi túto výhodu využili a Tvrdík ešte v 47. minúte dal štvrtý gól domácich, ktorý bol vyrovnávajúci. Stretnutie prešlo do predĺženia v predĺžení gól nepadol, nasledovali trestné strieľania. V nich boli úspešnejší hostia a Hreus zabezpečil pre Senicu dva body.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Miloš Paulovič, HC Topoľčany: V dnešnom zápase sa obidve mužstvá zamerali viac na bránenie stredného pásma. Čakali sme na chyby súpera, ale prvé chyby sme urobili my a Seničania ich potrestali. Jednu v našej presilovej hre, keď sme si nechytili stred ihriska. To isté sa stalo aj pri druhom góle, kedy sme si zase našou chybou nepokryli hráča, ktorý nám z prvej strelil gól na 2:0. Ešte že sme dali kontaktný gól na konci prvej tretiny, keď sa nám naším dôrazom z tretej dorážky podarilo znížiť na 1:2 a vrátiť sa trochu do zápasu. V kabíne sme si povedali, že musíme byť trpezliví a naďalej hrať zodpovedne v strednom pásme, ale znova po našej chybe nám dali Seničania tretí gól. Podarilo sa nám ešte vyrovnať, ale znova sme nechali Seničanov odskočiť o jeden gól. Po dvoch tretinách bol stav 3:4. Do tretej tretiny sme šli s tým, aby sme sa vyvarovali chýb, ktoré sme robili v prvých dvoch tretinách a to sa nám viac-menej darilo. Našu šancu, ktorú sme dostali, sme využili a vyrovnali sme na 4:4. V predĺžení sme mali možnosť hrať presilovku 56 sekúnd štyri na tri, ale gól sa nám dať nepodarilo. Po našej chybe sme ponúkli zase možnosť Seničanom, brankár Hippík však samostatný nájazd zneškodnil. V lotérii samostatných nájazdov sme dali len jeden gól, Seničania dva a tak si zobrali dva body z Topoľčian.

Stanislav Beťko, HC Dukla Senica: Do dnešného stretnutia sme vstúpili dobre, koncentrovane. Dostali sme sa v prvej tretine do vedenia 2:0 a to sme mali ešte minimálne tri-štyri šance, ktoré sme mohli premeniť. Bohužiaľ 13 sekúnd pred koncom prvej tretiny sme sa zle postavili na buly, dostali sme kontaktný gól na 2:1. Do druhej tretine sme nevstúpili dobre, ale dali sme predsa len gól na 3:1. Bohužiaľ sme vedenie o dva góly neudržali dlho. Hneď v ďalšom striedaní sme dostali gól na 3:2. Topoľčany dostali krídla a stal sa z toho vyrovnaný zápas. Topoľčany ešte vyrovnali do konca tretiny na 3:3. V tretej tretine pokračoval vyrovnaný zápas. Dostali sme sa opäť do vedenia, ale ani toto vedenie sme neudržali. Zápas sa dostal do predĺženia. Chvalabohu, že sme zvládli aspoň nájazdy a vezieme si domov dva body. Veľké poďakovanie patrí brankárovi Nagymu z Trenčína, ktorý plnohodnotne nahradil nášho gólmana Marka Peksu, ktorý je chorý a veríme, že sa dá čo najskôr do poriadku. Chlapcom chcem poďakovať za bojovnosť, sme radi za dva body. Myslím, že dnes sme boli o ten jeden bod lepší ako Topoľčany.

Výsledky 37. kola
HK Trebišov – MHk 32. L. Mikuláš a.s. 5:3
HC TOPOĽČANY – HC Dukla Senica 4:5 sn
HK Dukla Michalovce – MšHK Prievidza 8:0
HK Gladiators Trnava – Bemaco HC 46 Bardejov 0:5
HC 07 DETVA – HK 95 Pov. Bystrica 5:0
HK Spiš.N.Ves – HC PREŠOV 07 s.r.o. 1:3

Program 38. kola
18.01.2013 – 17:00 MHk 32. L. Mikuláš a.s. – HK Spiš.N.Ves
18.01.2013 – 17:00 HC PREŠOV 07 s.r.o. – HC 07 DETVA
18.01.2013 – 18:00 HK 95 Pov. Bystrica – HK Gladiators Trnava
18.01.2013 – 17:30 Bemaco HC 46 Bardejov – HK Dukla Michalovce
18.01.2013 – 17:00 MšHK Prievidza – HC TOPOĽČANY
18.01.2013 – 18:00 HC Dukla Senica – HK Trebišov


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota