Linkový autobus z Malaciek  do Studienky skončil v pondelok (28.1. 2013) krátko po 10:30 h v priekope po tom čo ho z cesty vytlačil kamión.

“Skončili sme prevrátení v priekope. Von sme museli vyliezť cez šoférove okno.” informovala Záhorí.sk cestujúca, ktorá sa v tom čase nachádzala v autobuse.  V autobuse sa nachádzalo približne pätnásť cestujúcich.

“Pravdepodobnou príčinou dopravnej nehody bolo, že v súčasnosti neznámy vodič na neznámom motorovom vozidle (pravdepodobne kamión) prešiel do protismeru, kde v uvedenom čase išiel vodič autobusu. Ten v snahe vyhnúť sa zrážke skončil mimo vozovky. Vodič neznámeho vozidla z mieste dopravnej nehody ušiel. Dopravná nehody sa obišla bez zranenia. Vodič autobusu bol na mieste podrobený dychovej skúške zameranej na alkohol, pričom tá dopadla s negatívnym výsledkom. Škoda na autobuse bola predbežne vyčíslená na 100 €. Dopravná nehoda je v štádiu šetrenia.” povedal pre Záhorí.sk hovorca polície František Peczár.

“Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vyzýva vodičov na cestách, aby zvýšili pozornosť za volantom. Nakoľko sa na vozovke začína tvoriť vrstva kašovitého snehu, tak okrem zvýšenej pozornosti za volantom, je potrebné znížiť rýchlosť a dodržiavať bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami.” povedal hovorca polície František Peczár.

Máte fotografie? 
pošlite nám ich na: info@zahori.sk


.

BM: Ustekana sobota