Milí občania dedinky Moravský Svätý Ján, tak ako väčšina z nás, ktorí máme domáceho miláčika, chodíme na večerné prechádzky okolo dediny.

Chápem, že nie každý máme tú možnosť vyvenčiť psíka v lese, nakoľko chodíme neskoro z práce a v lese je už tma. Priznávam, že tiež nemám vždy čas ísť do lesa a nakoľko chcem dopriať nášmu psovi trošku pohybu som donútená ísť sa s ním prejsť do dediny. Tak ako každý pes aj ten náš sa vyšpiní na chodníku, ceste, popri domoch… a aj keď mi to nie je veľmi príjemné, musím to po ňom upratať, čo väčšina z nás nerobí.
Počas minulého týždňa nám napadalo veľa snehu, ktorý sa hneď vytratil, ale psie výkaly tam zostali a poviem vám, nie je ich málo, čo ste si určite aj všimli a o zápachu ani nehovorím.

Rozhodla som sa napísať tento článok, aby som ním oslovila vás psíčkarov, aby ste si upratali hovienka po vašich miláčikoch. Je naozaj nechutné ísť ráno do obchodu, na stanicu…a prekračovať nie najmenšie psie exkrementy. Keď to niektorí obyvatelia môžu robiť, prečo vy ostatní nie? V meste by sme boli za toto pokutovaní.

Raz sa mi stalo, že dobehla pred náš dom jedna pani so sáčikom a so slovami, že nás pes tu nechal na vašom trávniku „poklad“ keď sme sa prechádzali a už sme nemali so sebou sáčik, tak som sa vrátila pre to. Takto by sme to mali robiť všetci aby sme sa nemuseli hanbiť a obchádzať „poklady“ našich miláčikov.

Ďakujem.

Silvia Stupavská


.

BM: Kralici