Video v článku! Skalickým hokejistom ide v novom mesiaci karta. Cez víkend nielenže zdolali klub spod Tatier Poprad, ale piatok si takisto poradili s favorizovaným lídrom ligy Zvolenom. Aj vďaka týmto zápasom sa Skalica vyšplhala na vrchol rebríčka najlepšej formy. Zo šiestich zápasov Záhoráci vyhrali až päť. Najbližšie má ku Skalici Trenčín spolu s Košicami, ktoré majú na konte štyri výhry a dve prehry.

Možno dôležitejšie ako samotný výsledok posledných zápasov je aj skóre s akým Skaličania vyhrali. Košice podľahli Skalici 1:5, Zvolen 1:3 a Poprad 1:4. To podľa slov útočníka Skalice Miroslava Laža svedčí o kvalitnej obrane. Záhoráci sa prezentujú výbornou defenzívou podporenou skvelým (gólmanom) Lipovským.

Viac ako 1500 divákov sledujúcich hokej naživo videlo transformáciu jednej z najderavejších obrán Extraligy na jednu z najpevnejších. Lažo poznamenal: „Je to výsledok poctivej práce. Tréneri pripravili kvalitný defenzívny systém, ktorý neustále trénujeme a vylaďujeme. Základom všetkého je ale pochopiteľne Lipovský. Postaví sa do bránky a vychytá nám to! Dvíha tým sebavedomie celého tímu.“

So súčasným trendom skalického hokeja sa dá predpokladať, že Záhoráci sa v Extralige vyšplhajú vyššie ako na piatu priečku. Nedávne výhry pomohli Skalici skresať náskok štvrtých Piešťan na sedem bodov. Na predbehnutie tretej Nitry by potom potrebovali ďalších šesť. Poradie v tabuľke základného kola avšak nie je úplne najdôležitejšie. Najväčšou prioritou bude pre Skalice načasovať svoju výkonnosť pre play-off.

Po prestávke prichystala Extraliga pre Skalicu zápas s Piešťanmi na budúcu stredu. O dva dni nato budú Záhoráci čeliť hrozbe Dukly Trenčín.

Juraj Mička
Zdroj: tipsportextraliga.sk, hokej.sk


.

BM: Kralici