Absolútnu bodku za vlaňajším 4. ročníkom Moravsko-slovenského bežeckého poháru dalo slávnostné vyhlásenie výsledkov jednotlivých kategórií v kultúrnom dome v Gbeloch.

Počas sobotňajšieho večera (26 . januára) vystúpili na pódium aj traja zástupcovia AC Malacky Gabriela Janíková, Leo Cimerman a Tibor Horváth.

G. Janíková patrí k stáliciam v pohári. Vlani prvý raz organizátori zaviedli kategóriu žien nad 45 rokov, čo bola výzva pre nadšenú malackú bežkyňu. Celý pohár sa skladá z dvoch regionálnych bežeckých súťaží, tá na Slovensku sa nazýva Grand Prix Záhoria, na druhej strane Moravy sa zbierajú body do GP Slovácka. Do oboch sa však započítavajú body zo všetkých pretekov v pohári bez rozdielu. V roku 2011 bola v GP Záhoria nad sily malackej bežkyne len Zuzana Stoličná v kategórii žien nad 35 rokov. Tentokrát G. Janíková našla premožiteľku v osobe Anny Portášikovej z tímu AŠK Grafobal Skalica. Obhájila tak druhé miesto v záhoráckej súťaži, ale polepšila si oproti predošlému umiestneniu v pohári, kde celkovo vo svojej kategórii obsadila tretie miesto.


Ocenení boli aj dorastenci AC Malacky a zástupcovia Reedukačného centra Sološnica Leo Cimerman a Tibor Horváth, ktorí počas celého roka dokázali porážať aj silných protivníkov z iných klubov. V súčte bodov vyhral kategóriu dorastencov hodonínsky strednotratiar Jindřich Goiš, na druhom mieste skončil L. Cimerman a tretí v súťaži obstál T. Horváth. Pre rôzne zdravotné komplikácie nedokázal obhájiť víťazstvo medzi mužmi v GP Záhoria z minulého roku ďalší zástupca AC Malacky Jakub Valachovič. Z malackých bežcov sa však darilo Pavlovi Jánošovi z BKVP Malacky, ktorý v kategórii mužov dosiahol v GP Záhoria na striebornú priečku.

Nový ročník Moravsko-slovenského bežeckého pohára štartuje 23. februára Rohálovskou desiatkou v Prusinoviciach na Morave. Pohár sa bude skladať z 33 pretekov, 20 sa pobeží v ČR a zvyšných 13 na Slovensku. Prvé slovenské preteky sa konajú 6. apríla v Hlbokom.

-TK AC-


.

BM: Ustekana sobota