Srdečne vás pozývame na ďalšiu jedinečnú výstavu v Galérii MCK Malacky. Vernisáž bude 14. 2. 2013 o 17.00 h a samotná výstava potrvá do 3. 3. 2013.

Vystavujúcim umelcom je Martin Jursa a jeho diela budeme prezentovať na výstave pod tajomným názvom od samotného autora „Malá nočná breza“.

Martin Jursa vyštudoval architektonickú tvorbu a tým je ovplyvnené i jeho maliarske dielo. Expresívno-abstraktnou formou zaznamenáva svoje vnútorné pocity. Reaguje na okolitý svet spleťou štruktúr a reálnych vecí či objektov. Inšpiračným zdrojom sú civilizačné a pretechnizované prostredia, v ktorých necháva žiť skutočné emócie.

Obrazy Martina Jursu majú výpovednú hodnotu o dnešnej dobe. Dadaistické, expresívne či jednoducho pocit „štepený“ spomienkami a obrazmi doby. Takto by sa dala opísať tvorba mladého umelca. Jeho obrazy nás oslovujú filozofickým podtónom a vťahujú do svojho vlastného deja, jedinečného sveta.

Tešíme sa na vás v priestoroch Galérie Mestského centra kultúry na Záhoráckej 1919. Pre školy máme pripravené aj lektorské sprevádzania, vždy v utorok od 8.30 do 12.00 a vo štvrtok od 8.30 do 11.00, ale aj od 14.00 do17.00. Ešte raz vás pozývame na miesto umeleckého dobrodružstva a prikladáme malú ochutnávku z vystavených diel.

zdroj:MCK


.

BM: Ustekana sobota