Videozostrih v článku! V prvom kole play-off domáca Dukla narazila na tím z 8. miesta tabuľky – Detvu. 

ŠF: HC Dukla Senica – HC 07 DETVA s.r.o. 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Góly: 4. Hreus (Lantoš, Penák), 6. Vaškovič (Mikušovič, Čunderlík), 38. Mikušovič (Vaškovič, Škápik)
Počet divákov: 1545

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V prvom kole play-off domáca Dukla narazila na tím z 8. miesta tabuľky – Detvu. Keďže Senica sa stala víťazom základnej časti, privítala Detvu v prvom zápase série na svojom ľade. Hoci prvú šancu si vypracovali hosťujúci hráči, prevahu počas celej tretiny mali Seničania, ktorí sa už v 4. minúte dostali do vedenia, keď po Lantošovej prihrávke otvoril skóre Hreus. Prvý gól akoby domácich ešte nakopol, ich aktivita o necelé dve minúty priniesla druhý gól. Mikušovič vybojoval puk v roku klziska, posunul ho pred bránku na Vaškoviča a kapitán domácich už nemal problém zakončiť. Hostia však v 9. minúte dostali príležitosť streliť kontaktný gól po vylúčení Mikušoviča, no domáci dobre bránili a presilovka zostala nevyužitá. Do konca prvej tretiny si oba tímy vypracovali niekoľko šancí, skóre sa však do prestávky nemenilo.

V druhej tretine sa hra veľmi nezmenila, Seničania mali prevahu a nerobili zbytočné chyby, ktoré by mohli hráči Detvy využiť na strelenie gólu. Nepodarilo sa im to ani v presilovke pri vylúčení Čunderlíka, ani po strelách Budu, Trochtu či Kanaeta. Naopak na strane domácich sa mohlo skóre meniť po úniku Mikoláška či po strelách Penáka a Lantoša, ale obaja brankári boli pozorní. V druhej tretine padol jediný gól, a to v 38. minúte, keď na rozdiel 3 gólov zvýšil Mikušovič po Vaškovičovej prihrávke.

Do tretej tretiny vstúpili hráči Detvy aktívnejšie ako do prvých dvoch, stále však boli Seničania lepším tímom a kontrolovali hru. Šance boli opäť na oboch stranách, na domácej strane sa do úniku dostal Hreus a niekoľko ďalších striel vypálili na brankára Škrečka Lantoš, Ivičič aj Čunderlík. Na opačnej strane ohrozili Peksu Buda či Hegyi, ale obaja brankári boli v tejto tretine nepriestrelní. Keďže gól už do konca tretiny nepadol, domáci Seničania vyhrali zaslúžene 3:0 a ujali sa tak vedenia v štvrťfinálovej sérii 1:0.

[vsw id=”nKC0DFdfZek” source=”youtube” width=”570″ height=”321″ autoplay=”no”]

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Stanislav Beťko, HC Dukla Senica: Dnes nás čakal prvý zápas play off, na ktorý sme sa veľmi tešili a poctivo pripravovali. Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Prvých pätnásť minút sme boli aktívnejší, dovolím si tvrdiť, že sme boli lepším mužstvom. Dostali sme sa do vedenia 2:0. Posledných päť minút prvej tretiny sme trochu vypustili, dostali sme Detvu do hry. V druhej tretine zrovnala Detva s nami krok. Hral sa veľmi dobrý hokej so šancami na obidvoch stranách. Nám sa podarilo streliť v druhej tretine tretí gól a to nás trochu upokojilo. Tretia tretina bola v našej réžii. Myslím, že sme vyhrali zaslúžene a máme prvé víťazstvo v play off. Je treba poďakovať chlapcom za hernú disciplínu a samozrejme i fanúšikom, ktorých dorazilo na štadión veľmi veľa. Verím, že nás prídu podporiť aj v zajtrajšom zápase.

Marián Horváth, HC 07 Detva: Bol to typický play offový zápas. Domáci boli pod veľkým tlakom, ale my sme to nevyužili. Dá sa povedať, že každý chvíľku ťahal pílku. Domáci boli efektívnejší, v prvej tretine z troch našich chýb využili dve. V druhej tretine sme namiesto kontaktného gólu inkasovali tretí a dá sa povedať, že od tohto stavu bolo rozhodnuté. Akokoľvek sme sa snažili, nedokázali sme prekonať domáceho brankára. Bez gólu sa nedá vyhrať. Myslím si, že domáci zvíťazili zaslúžene. Zajtra je nový deň, nový zápas.

Povedali po zápase
Eduard Šedivý, HC Dukla Senica: Začalo sa Play Off a dnes sa odohral u nás kvalitný zápas, v ktorom sme hrali disciplinovane a myslím, že sme boli po celý zápas lepším tímom. Sme radi, že sa nám podarilo vyhrať tento zápas, ale už zajtra je na rade druhý zápas, v ktorom verím, že sa nám podarí napodobniť dnešný skvelý výkon.

Michal Šúrek, HC 07 Detva: Dnes sme boli málo dôrazní a agresívni, po našich chybách sme dostali dva rýchle góly. Naopak z tých mála šancí, do ktorých sme sa dnes dostali sme nestrelili gól bez ktorého sa nedá vyhrať. Dnešok hádžeme za hlavu a zajtra je nový deň. Dúfam, že pre nás úspešnejší.

Výsledky štvrťfinále PLAY OFF
HC Dukla Senica – HC 07 Detva 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) – stav série: 1:0
HC 46 Bardejov – HC Topoľčany 6:2 (1:0, 2:1, 3:1) – stav série: 1:0
HK Dukla Michalovce – MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:6 pp (2:1, 3:4, 0:0 – 0:1) – stav série: 0:1
HK Spišská Nová Ves – HC Prešov 07 1:0 sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 1:0) – stav série: 1:0


.

BM: Ustekana sobota