V stredu (27.2.) od 19:00 sa v priestoroch Kultúrního domečka (kina) odohrá netradičné „divadlo“.

Večer bude venovaný všetkým,ktorí majú chuť sa zamýšľať i vnímať. Najskôr premietneme kontroverzný film „Od Fica do Fica“. Následne prebehne diskusia s autorkou Zuzanou Piussi. Aby sme si vylepšili trpkastú chuť filmu, ponúkame koncert spriaznenej kapely Živé kvety vystúpenie Mariána a Martina Geišbergovcov.

[vsw id=”ymKwB-BJVbE” source=”youtube” width=”570″ height=”321″ autoplay=”no”]

Režisérka Zuzana Piussi snímala dianie od volieb 2010 do volieb 2012. Infiltrovala sa na predvolebné kampane, medzi politikov, ich voličov, na demonštrácie proti Gorile, medzi organizátorov týchto protestov…Výsledkom je autorský pohľad na stav našej spoločnosti po 20 rokoch samostatnosti. Tento dokument je potrebné vidieť, už len preto, aby ste zaujali vlastné stanovisko k filmu. Výpoveď o spoločnosti, film vyvolávajúci otázky, nedokončená fraška o neuznaných génioch či nepozerateľný film? Toto všetko prezentujú média. Aký ale bude film pre vás, záleží len a len od vás ako diváka. Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť.

Skupina Živé kvety nám nedávno oznámila, že z dočasných zdravotných dôvodov ruší všetky najbližšie koncerty.
Nakoľko súčasťou netradičného večera, ktorý je naplánovaný na stredu 27. februára 2013 od 19.00 hod. v Kultúrním domečku v Malackách, mal byť aj koncert skupiny Živé kvety, ponúkame našim divákom náhradné, nie však menej významné vystúpenie Mariána a Martina Geišbergovcov.
Koncert talentovaného muzikanta, speváka, dramaturga Martina Geišberga a jeho otca Mariána Geišberga. Otec a syn, pesničkári dvoch generácií, dve výrazné osobnosti slovenskej folkovej scény. Herca a spisovateľa Mariána Geišberga netreba asi nikomu predstavovať – jeho pesničkárstvo, v ktorom sa expresívny divadelný prejav prelína s hudobnou zložkou, je rovnako nezameniteľné ako jeho herectvo. Martin Geišberg je predstaviteľom mladšej pesničkárskej generácie, ktorá už kombinuje tradičné akustické nástroje v elektronickými “krabičkami”.

Ak ste aj vy dostali chuť zažiť tento jedinečný mix pod taktovkou sestier Piussi, tak sa spolu stretneme v stredu (27.2.) o 19:00 v malackom Kultúrním domečku. Dovidenia priatelia.

zdroj:MCK


.

BM: Ustekana sobota