V kostole Sedembolestnej Panny Márie dnes vyvrcholila Púť zaľúbených. Dnešná pontifikálna svätá omša ukončila tohtoročné putovanie zaľúbených po Záhorí. Hlavným celebrantom bol otec biskup Andrej Imrich.

Foto: www.facebook.com/putzalubenych

Stovky mladých zaľúbencov takmer z celého Slovenska prišli na Záhorie za hlavným mottom púte, ktorým bolo „Vyberám si vernosť“. Pre mnohých zúčastnených je vernosť tým prvoradým bodom v ich živote. „S priateľom sme tu od piatka. Zúčastnili sme sa celého programu púte. Obom nám to dodalo veľa energie a duchovna do nášho vzťahu“, prezradila nám Monika (21) z Trebatíc.

Púť zaľúbených odštartovala v piatok slávnostnou svätou omšou v bazilike a pokračovala prednáškou, na ktorej mladé páry rozoberali dôležité medzníky vo vzťahu muža a ženy. V sobotu ráno diakon a psychiater Max Kašparu viedol ďalšiu prednášku, ktorá bola zaberaná na zdravý vzťah. Potom opäť nasledovala svätá omša a v neskorých večerných hodinách prebiehala adorácia. V nedeľu o 10:30 hodine sa uskutočnila svätá omša, ktorú celebroval spišský pomocný biskup Mons. Andrej Imrich. Počas omše veľakrát zdôrazňoval aká prvoradá je vernosť v manželskom vzťahu. Celú svätú omšu odvysielala v priamom prenose aj TV LUX. Túto celú púť spríjemňoval spevácky Zbor Voice of Joy zo Zlatých Moraviec.

Dominika Velická Bulková


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota