VIDEO priamo z miesta činu v článku! Situácia v Plaveckom Štvrtku si vyžiadala prítomnosť viacerých policajných hliadok.

Aktualiziované 19.2. 2013 | Situáciu na mieste polícia naďalej monitorovala, k ďalším výtržnostiam ani inému protiprávnemu konaniu na mieste neprišlo. V súvislosti so včerajším dianím v Plaveckom Štvrtku začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečného vyhrážania, prečinu výtržníctva a prečinu útoku na verejného činiteľa.

V pondelok (18.2.) krátko pred 17.00hod sme prijali oznámenie na linku 158, že v obci Plavecký Štvrtok prišlo k výtržnosti medzi 2 občanmi. Polícia uvedené oznámenie okamžite preverila, po príchode policajnej hliadky na miesto bolo zistené, že mladý muž mal vytiahnuť zbraň na druhého muža.

[vsw id=”uuXfW3ttSW4″ source=”youtube” width=”570″ height=”321″ autoplay=”no”] Zdroj: Edd Elecom

 

Následne na základe popisu hliadka polície krátko od prevzatia oznámenia podozrivého muža zadržala v obci Plavecký Štvrtok vo vozidle, na ktorom mal podozrivý muž z miesta činu unikať. Vo vozidle sa nachádzala okrem podozrivého muža z výtržníctva aj ďalšia osoba, ktorú policajti chceli k veci vypočuť. Ihneď na to sa k vozidlu polície dostavila skupina približne 50 až 70 ľudí žijúcich v obci Plavecký Štvrtok, časť Kolónia, ktorí na tohto muža zaútočili.

Hliadka polície sa snažila útok tejto skupiny ľudí okamžite odvrátiť, čo však vyvolalo u tejto skupiny občanov nevôľu a zaútočili na 2 členov policajnej hliadky na mieste. Na základe uvedeného policajti použili služobnú zbraň, z ktorej vystrelil jeden člen hliadky PMJ varovný výstrel do vzduchu. Z uvedeného dôvodu sa na miesto okamžite dostavili ďalšie policajné hliadky PMJ, príslušníci oddelenia služobnej kynológie ako aj hliadky OR PZ Malacky. Po príchode týchto hliadok sa situácia na mieste upokojila, policajti v tejto súvislosti obmedzili na osobnej slobode spolu 7 osôb, ktoré útočili palicami na policajtov a tak chceli pôsobiť na ich služobnú činnosť. Tieto osoby boli eskortované na príslušné oddelenie polície.

Doposiaľ disponujeme informáciou, že na mieste prišlo k zraneniu jedného policajta a jedného útočníka. K poškodeniu majetku neprišlo. V súčasnosti polícia na mieste vykonáva všetky potrebné neodkladné a neopakovateľné úkony, situáciu na mieste budeme naďalej monitorovať.

Tatiana Kurucová


.

BM: Kralici