V týchto dňoch sa Amateur Boxing Club Malacky dožíva svojich druhých narodenín a po dvoch pekných boxerských sezónach si Vás dovolíme pozvať ku krátkej bilancii.

Zľava boxeri: Hollý, Šišolák, Belan, Studenič a Kormančík (chýba Mráz)

V prvom funkčnom aj súťažnom roku (2011) sme sa zameriavali výhradne na turnaje 2. ligy. Naši boxeri získavali skúsenosti a v tabuľke staršieho dorastu dokázali súťažný rok ukončiť na štvrtej priečke. Z 23 zápasov vyhrali 17!

Na druhú ligu sme nezanevreli ani v tomto roku, no výjazdy na túto ligu sme značne obmedzili. Dôvodom boli súkromné turnaje doma i v zahraničí, na ktoré sme boli pozvaný. Aj napriek tomu, že sme sa zúčastnili na 3 kolách druhej ligy z plánovaných 10, obsadili sme v staršom doraste 6. miesto z 26 zúčastnených klubov.

S dvomi staršími dorastencami sme absolvovali aj kolotoč 1. dorasteneckej ligy a po štyroch kolách sme sa usadili v tabuľke na piatom mieste.

Vďaka našej schopnosti spolupracovať aj so skúsenými klubmi sa naši boxeri stali členmi Centra talentovanej mládeže a dodnes hosťujú za ŠKB Spartak Komárno. Za tento klub hosťovali naši dorastenci dokonca aj v seniorskej Extralige. Vedenie tohto klubu sa podieľalo aj na vycestovaní našich chlapcov na dva maďarské medzinárodné turnaje (Kiskunhalasz, Koszeg), odkiaľ máme štyri zlaté, dve strieborné medaile a cenu za najlepšieho zahraničného účastníka.

Medzinárodný ring si naši borci okúsili aj v susedných Čechách. Z turnaja v Třeboni máme zlatú medailu a dve strieborné z reprezentačných vystúpení SR (Praha, Krnov).

Naše čierne dresy sa ukázali aj v ringoch silno obsadených národných šampionátov v kategórii juniorov a seniorov odkiaľ máme dva cenné kovy. V juniorskej 64-ke sme obsadili výborné druhé miesto a k vicemajstrovi SR sa pridal z MSR mužov bronz.

Fanúšikom bojových športov sa naši boxeri vďaka sponzorom predstavili aj na domácej pôde, keď si na Grand Prix Ivana Martinkoviča všetci piati boxeri ABC Malacky vybojovali prvé miesta. Náš historicky prvý turnaj organizovaný v Malackách obsadili borci zo Slovenska, Čiech a Maďarska.

Od decembra 2010 k dnešnému dňu nás naši boxeri reprezentovali na 29 turnajoch doma i v zahraničí, kde z 83 zápasov vybojovali 57 víťazstiev. Naša percentuálna úspešnosť je v hodnote 68 %, čo je v porovnaní s minulým rokom číslo o niečo nižšie. Kleslo, však iba preto, že naši borci sa čoraz častejšie v ringu stretávajú so špičkou a reprezentantmi SR.

Zaujímavý je fakt, že jeden z našich borcov má v záznamoch za tento rok viac zápasov ako niektoré kluby zo všetkými boxermi spolu.

Malacky v dresoch ABC Malacky reprezentovali:
Dominik Hollý 4 = 3 víťazné
Jakub Belan 3 = 3 víťazné
Jakub Mráz 1 = 1 víťazný
Lukáš Kormančík 30 = 18 víťazných
Mário Šišolák 31 = 24 víťazných
Norbert Studenič 17 = 12 víťazných

Ak zvážime, že trénujeme bez tréningového plánu a tréningy odimprovizujeme podľa počtu prítomných športovcov, nezostáva nám nič iné len sa s miernym klesaním úspešnosti uspokojiť. Tešiť nás, ale môže aspoň skutočnosť, že s ťažkými zápasmi bude priamo úmerne stúpať aj naša kvalita. To aby sme sa mohli aspoň s časti odvďačiť všetkým, ktorý nás podporujú…

Vlado Mihálik


.

BM: Kralici