Na ohlasovňu požiarov hasičskej stanice v Kútoch bola dňa 17.3.2013 o 23:14 hod. nahlásená dopravná nehoda dvoch nákladných motorových vozidiel na diaľnici D2 pri hraničnom priechode Brodské s nespresneným počtom zranených osôb.

 

Pri dopravnej nehodu dvoch kamiónov, z ktorých jeden kamión značky MAN so slovenským evidenčným číslom, prevážajúci súčiastky automobilového priemyslu narazil do návesu pred ním idúceho tureckého kamiónu značky RENAUL, prevážajúceho textilný tovar a vplyvom tohto nárazu vrazil do stredových zvodidiel, pričom sa mu odtrhla kabína. V odtrhnutej kabíne sa nachádzala jedna zakliesnená osoba, ktorá bola pri vedomí.

Zasahujúci hasiči prostredníctvom hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia zakliesnenú osobu vyslobodili z kabíny a poskytli jej predlekársku prvú pomoc, podobne druhej osobe zo slovenského kamióna, ktorá sa nachádzala mimo kabíny a sťažovala sa na bolesti dolnej končatiny, ako aj vodičovi tureckého kamiónu, udávajúcemu bolesti ramena. Na miesto udalosti sa následne dostavili príslušníci PZ SR a dve vozidlá Zdravotnej záchrannej služby, do ktorých starostlivosti boli všetky tri zranené osoby odovzdané a následne prevezené na ďalšie ošetrenia do zdravotníckeho zariadenia v Skalici.

Marián Hruška


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota