V utorok večer sa odohral posledný štvrťfinálový zápas medzi vyrovnanou dvojicou, a to Piešťanmi a Skalicou. Pre tím zo Záhoria sa však neskončil práve najlepšie. Skalica totiž prehrala pomerne vysoko 1:4 a umožnila piešťanským hokejistom postúpiť do semifinálovej štvorky.

Po nedeľnom stretnutí, v ktorom súper Skalice vyrovnal sériu na 3:3, išli Piešťany do rozhodujúceho zápasu o niečo dravšie. Diváci sledujúci hokej naživo mali hneď z úvodu možnosť vidieť neočakávanú zmenu skalického brankára Lipovského. Ten si totiž pri rozcvičke natiahol slabiny. Krátko po začiatku hry sa dostali oba tímy do šancí, na oboch stranách ale neúspešne. Až v 18. minúte našiel recept na brankára hostí Henrich Ručkay. Piešťany išli do šatní s pozitívnym skóre 1:0.


Druhé dejstvo bolo z hľadiska gólov vyrovnané. V 27. minúte najprv za Skalicu mieril presne Pálffy, minútu pred koncom tretiny zase potrestal chybu v skalickej obrane rozstrieľaný Ručkay. Víťazným tímom boli aj po skončení druhej tretiny stále Piešťany.
Posledná tretina už ale patrila domácemu tímu. V úvode tretiny zvýšil vedenie domácich Peška. Skaličania vedeli, že začína ísť do tuhého. Ich snaha sa však prejavila iba v nervóznej hre, z ktorej nepadol žiadny gól. Na konci stretnutia ešte hostia odvolali brankára. To využil Ručkay a po strelení prvých dvoch gólov pridal do prázdnej bránky ešte tretí. Piešťany tak vyhrali 4:1 a postupujú do semifinále.

Extraliga vrámci semifinále pre divákov pripravila duel Košíc s Nitrou a Zvolenu s čerstvým postupujúcim Piešťanmi. Najneskôr na budúci týždeň piatok by mali byť známe mená dvoch finalistov.

Juraj Mička
Zdroj: stats.betradar.com, hokej.sk


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota