V Nemocnici Malacky otvorili po niekoľkomesačnej kompletnej rekonštrukcii pľúcnu ambulanciu. K zvýšeniu komfortu detských a dospelých pacientov nielen z Malaciek, ale celej 80-tisícovej spádovej oblasti, prispeje nové a moderné vybavenie ambulancií, príjemne farebné priestory či pohodlná čakáreň.

Rekonštrukcia zmenila pľúcnu ambulanciu a čakáreň situované vedľa hlavného vchodu do nemocnice, na nepoznanie. Okrem novej ambulancie, sú nové aj odberová miestnosť, spirometria, ako aj čakáreň pre pacientov, čo spĺňa najnovšie hygienicko-epidemiologické požiadavky. Nové sú steny, podlahy, okná, rozvody, sanita, vzduchotechnika, klimatizácia.
„Sme veľmi radi, že po zrekonštruovaných operačných sálach či špičkovom centrálnom príjme, ktorých rekonštrukcia stála dohromady 4,5 milióna eur, dávame pacientom opäť viac – vynovené pľúcne oddelenie s oveľa vyšším komfortom, ako ponúkalo v minulosti. Návšteva nemocnice nepatrí k tým, ktoré si človek vyberá rád a dobrovoľne, preto je pre nás dôležité, aby čas, ktorý pacienti v našej nemocnici prežijú, či už v ambulanciách, čakárňach, alebo na lôžkach, bol pre nich čo najpríjemnejší,“ povedal výkonný riaditeľ Nemocnice Malacky Ing. Peter Kalenčík.


Modernizáciou a rekonštrukciou prešli v poslednom období okrem pľúcnej ambulancie aj ambulancie LSPP (Lekárskej služby prvej pomoci). Tá pre dospelých bola presťahovaná k centrálnemu príjmu. Detská pohotovosť sa teraz nachádza hneď pri vchode do areálu nemocnice a deti poteší zábavným detským kútikom, ktorý im spríjemní čakanie na vyšetrenie.

Zuzana Kovaľová


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota