V sobotu (23.3.) sa v Komárne boxovalo 2. kolo II. ligy SLB. V Komárne sa zišlo 56 boxerov zo 16 oddielov. BC RTJ vycestovali s piatimi boxermi a tromi fanúšikmi.

Do bojov napokon zasahovali len traja boxeri BC RTJ pretože pre dvoch mladšieho dorastenca v hmotnosti do 42 kg a mladšieho dorastenca Jaroslava Hanúska v hmotnosti do 60 kg sa nenašiel súper.
Ostatní traja boxeri BC RTJ Malacky reprezentovali oddiel na výbornú.

Prvý z boxerov vstúpil do ringu mladší žiak v hmotnosti do 48 kg Marián Ružička a jeho súperom mu bol boxer z BC Tvrdá päsť Galanta Kristián Kotlár. Marián predčil svojho súpera technikou a taktikou a zaslúžene zvíťazil. Nádherná práca nôh v tejto vekovej kategórii je zriedkavým javom. Marián využíval sidestepy a jeho súper často končil v povrazoch ringu z čoho vyťažil maximum boxer BC RTJ.

Druhý do ringu vstúpil Dávid Michálek v hmotnosti do +91 kg vo vekovej kategórii mladších dorastencov. Dávid boxoval s domácim boxerom z ŠKB Komárno Tibor Belai a naviac so starším dorastencom teda o vekovú kat. vyššie. (Dávid je ml. dorastenec). Zápas skutočne výborných kvalít a veľmi tvrdých úderov tak ako sa na super ťažkú váhu patrí. Tréneri BC RTJ Ali a Robo Reisenauerovici boli milo prekvapení bojovnosťou ich boxera, ktorý doslovne v druhom a treťom kole súpera devastoval. Výsledok zápasu bol trocha iný ako čakali. Zvíťazil domáci borec z Komárna na body. Dávid podal v ringu vynikajúci výkon.

Tretí do ringu vstúpil Marián Baláž v hmotnosti do 64 kg v kategórii starších dorastencov a jeho súperom bol borec z Maďarska z Györu Andras Csendres. Tvrdý Maďarský reprezentant chcel Záhoráka zostreliť už hádam v prvom kole. Marián Baláž však predčil svojho súpera pohyblivosťou na nohách a rýchlymi atakmi a spŕškami úderov. Už v prvom kole bol do ringu privolaný lekár pretože Maďarskému reprezentantovi Malačan “rozbil” nos. Lekár zápas pustil ďalej no v druhom kole bol opäť privolaný lekár do ringu pretože nos mu stále krvácal. Aj druhý krát pustil lekár Maďarského boxera boxovať no Marián Baláž (BC RTJ) získaval čím ďalej väčšiu a väčšiu prevahu. Boxer BC RTJ Malacky duel jednoznačne vyhral.

Ďakujeme chlapcom za vzornú reprezentáciu.

Zároveň sa chce oddiel BC RTJ poďakovať za ochotu pánovi Štefanovi Czailingerovi, ktorý ochotne pomohol oddielu a zobral polovicu chlapcov do Komárna svojim os. motorovým vozidlom nakoľko by sme sa do jedného vozidla nezmestili. Takto pomohol oddielu BC RTJ už druhý krát.
Ďakujeme.

Tréneri BC RTJ Malacky
Ali a Robo Reisenauerovci.


.

BM: Ustekana sobota