Jeden z najznámejších slovenských spisovateľov, Michal Hvorecký, sa po troch rokoch vracia do Senice.

V sobotu 20. apríla o šiestej večer v budove DAVu predstaví svoju najnovšiu prózu s názvom Naum. Organizátori večera okrem čítania úryvkov z tejto knihy sľubujú aj debatu s autorom a niekoľko hudobných vstupov.

Naum je príbehom o láske, umení a smrti, v ktorom sa životy hrdinov raz osudovo, inokedy voľne spájajú. Kniha vyšla v roku 2012 a medzi Hvoreckého fanúšikmi i časťou kritikov mala veľmi priaznivé ohlasy. “Naum je v skutočnosti dobrou knihou… A, áno, v niektorých zábleskoch dokonca vynikajúcou,” napísal o nej redaktor SME Tomáš Prokopčák.

Michal Hvorecký však nie je len spisovateľom. Patrí medzi najlepších súčasných publicistov, píše vlastné stĺpčeky a prispieva do niekoľkých novín a časopisov. Okrem toho patrí k osobnostiam, ktoré sa veľmi aktívne vyjadrujú k aktuálnemu dianiu a pomáhajú formovať verejný život. Poukazuje na zúfalý stav slovenského školstva, nebojí sa kritizovať extrémistov, svojimi textami nedávno výrazne prispel k snahe opraviť bratislavskú starú tržnicu.

O tom, aj o ďalších veciach, môže porozprávať aj Seničanom. Vstup do kinosály DAVU (čiže bývalého múzea Laca Novomeského) je voľný. Akciu podporujú senické Centrum voľného času Stonožka a iniciatíva Nedbám entertainment.

Ďalej: Facebook event

Dušan Mikušovič 


.

BM: Kralici