Okresný dopravný inšpektorát v Senici obvinil v stredu (3.4.) len 19 ročného vodiča z prečinu ublíženia na zdraví. Mladý vodič je podozrivý z toho, že zavinil dopravnú nehodu, ku ktorej došlo ešte v októbri minulého roka.

 

Na ceste prvej triedy medzi obcami Senica a Jablonica viedol o 21.00 h osobné auto Mercedes smerom na Jablonicu. Pri predbiehaní v pravotočivej zákrute dostal na klzkej ceste šmyk, prešiel do protismeru, kde sa zrazil so Škodou Fabia a následne bol odhodený do oproti idúcej Audi A6. Pri nehode sa ľahko zranil 52 ročný vodič Fabie zo Senice.

Vodič Mercedesu spôsobom svojej jazdy porušil povinnosti, ktoré mu vyplývajú zo zákona o cestnej premávke. Polícia pripomína najmä mladým vodičom, aby nepreceňovali svoje šoférske schopnosti a jazdili opatrne. V zákone o cestnej premávke je ustanovené, že účastník cestnej premávky je povinný správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky, pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam.
V prípade, že súd uzná vodiča vinného z ublíženia na zdraví, hrozí mu odňatie slobody až na jeden rok.

Martina Kredatusová


.

BM: Kralici