V Malackom kaštieli si tento raz môžete vychutnať krásne a hodnotné zbierky známok, pohľadníc a iných filatelistických a zberateľských materiálov. Výstava sa začína vo štvrtok 4. apríla o 16.30 hod.

Srdečne vás pozývame na Propagačnú výstavu poštových známok, celín, celistvostí, pohľadníc a iných filatelistických a zberateľských materiálov. Výstava sa uskutoční v priestoroch Malackého kaštieľa od 4. apríla do 1. mája. Na výstave budú ukážky zo zbierok známok Uhorska, Československa, Slovenského štátu i  Slovenskej republiky. Nebudú chýbať ani ukážky z aerofilatelistickej zbierky, námetových zbierok, ako aj špeciálnych filatelistických zbierok, napríklad ukážka zo zbierky Hradčany, zbierka prvých letov, zbierka umenie na známkach, olympijské hry na známkach či zbierka známok Líbye.
Záujemcovia si môžu prezrieť i ukážky z filatelistických materiálov, ktoré vydal Klub filatelistov ZSF 52-32 Malacky. Nebudú chýbať ani ukážky zo zbierky starších i novších pohľadníc Malaciek. K dispozícii budú aj propagačné materiály či plagáty propagujúce slovenské známky.

Výstavu obohatia i návrhy slovenských známok od akademického maliara Ivana Schurmanna, autora mnohých československých i slovenských známok.

Michaela Janotová


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota