34-ročný Martin na opakované výzvy polície nereagoval a pokúšal sa o útek na vozidle, policajti ho však krátko na to spacifikovali za použitia donucovacích prostriedkov.

 V priebehu dnešného výkonu dohľadu na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ktorý vykonávali policajti dnes popoludní z Oddelenia výkonu služby a dopravných nehôd Okresného riaditeľstva PZ v Malackách, si na štátnej ceste II/590 v smere z obce Studienka všimli osobné motorové vozidlo zn. Opel Ascona ( EČV-SE), na ktorom nesvietilo ľavé predné svetlo.

Z uvedeného dôvodu sa policajti rozhodli toto vozidlo zastaviť a skontrolovať. Keď dali vodičovi pokyn, aby s vozidlom zastavil, ten sa okamžite s vozidlom otočil a pokúšal sa policajtom stratiť z ich dohľadu. Policajti ho začali okamžite prenasledovať a dávať mu opakované výzvy na zastavenie. Ihneď potom, čo sa dostali na úroveň unikajúceho vozidla, jeho vodič pred policajným vozidlom prudko zabrzdil a následne odbočil na lesnú cestu.

Vzhľadom k tomu, že vodič opakovane nerešpektoval pokyny policajtov a s vozidlom aj naďalej unikal, boli nútení pristúpiť k použitiu služobnej zbrane. V rozmedzí zhruba 3 km použili celkom 12 výstrelov, z toho 10 varovných výstrelov do vzduchu a 2 výstrely do pneumatiky vozidla, za účelom jeho zastavenia. Krátko na to vodič s vozidlom zišiel mimo poľnej cesty a s vozidlom zapadol. Aj napriek tomu sa pokúsil o útek. Policajti ho však okamžite za použitia donucovacích prostriedkov spacifikovali a zistili jeho totožnosť.

Vodičom unikajúceho vozidla bol 34-ročný Martin z okresu Senica, ktorého ihneď eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Policajti zistili, že 34-ročný Martin z okresu Senica má Okresným súdom v Senici vydaný zákaz činnosti na vedenie motorového vozidla do polovice mája tohto roku. Ďalej policajti zistili, že evidenčné čísla na unikajúcom vozidle Opel Ascana tomuto vozidlu nepatria, ale pridelené boli osobnému motorovému vozidlu zn. Škoda 105. Vecou sa zaoberá príslušné policajné oddelenie Okresného riaditeľstva PZ v Malackách, kde začali trestné stíhanie vo veci prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Tatiana Kurucová


.

BM: Ustekana sobota