V priestoroch Galérie MCK pokračujeme v predstavovaní mladých profesionálnych umelcov zo Záhoria. Najnovšia výstava autora Petra Šelca vás vtiahne do hlbín sochárovej duše. Galéria MCK predstaví diela tohto umelca na vernisáži 18.4.2013 o 17 00. Výstavu s názvom „Kresba ako začiatok“ si budete môcť pozrieť do 22.5. 2013.

 

„Názov výstavy je vyjadrením mojej tvorby. Nie je podstatné či, sa jedná o maľbu, objekt alebo sochu. Vždy sa začína kresbou. A neraz to ňou aj končí. Ako je pre mňa kresba zachytenie myšlienky, prvým krokom k návrhu budúceho sochárskeho, alebo maliarskeho diela, tak isto je kresba aj samostatný výrazový prostriedok. Konečné dielo,“ vyznáva sa Peter Šelc. Ešte pred samotným vytváraním sochy si musí sochár dielo vizualizovať. V predstavách vyformovať, vtisnúť mu objem, tretí rozmer, vdýchnuť mu dušu. Kresba je práve to médium, ktoré uchopí predstavu, poskytne tvorivú slobodu a pritom zadefinuje presné kontúry. Kolorovaná kresba, kresba a maľba sú pre Petra Šelca základným stavebným prvkom. Jemnosť, éterickosť i presný tvar a kontúra sú zas pojivom diela. „Kresba pre mňa znamená uvoľnenie, zachytenie myšlienky, nápadu. Nechcem sa ponárať do dávnych vôd histórie, ale určite vás nebudem klamať, keď poviem, že kresba patrí k najstarším a najprirodzenejším formám vyjadrenia ľudských pocitov a potrieb.“ ako dodáva sám autor. Pokiaľ vás poetická duša sochára zaujala, srdečne vás pozývame do priestorov Galérie MCK na Záhoráckej ulici v Malackách od 18.4 do 22.5.2013.

Peter Šelc
narodený 15.03.1980 Malacky, štúdium: 1999-2005 Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave, Socha a priestor, prof. Jozef Jankovič, akad. soch., 1994-1998 Škola úžitkového výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislave, odbor kameňosochárstvo, kolektívne výstavy: 2012 Burbulis Bubble Bublina Burbulas LMS Galery Riga, LTV, 2012 Designo-Interno (sochárske koncepty) SVÚ Bratislava, SK, 2011 Design v soche – socha v designe Max Klinger Bratislava, SK


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota