Uplynulí víkend 13.-14.4.2013 sa v Giraltovciach konali majstrovstvá Slovenska v boxe mladších, starších žiakov a mladších dorastencov. Majstrovstiev SR sa zúčastnilo žalostne len 64 boxerov.
BC RTJ Malacky reprezentovali štyria boxeri.

Vo vekovej kategórii mladších žiakov v hmotnosti do 48 kg Marián Ružička, zaslúžene prehral nad jeho večným rivalom Máriom Dömem z BC Galanta. Aktívnejší a Galanťan zaslúžene zvíťazil u všetkých piatich rozhodcoch. Marián Ružička BC RTJ tak obsadil II. miesto.

Vo vekovej kategórii mladších dorastencov v hmotnosti do 46 kg boxoval Dušan Žalec a jeho súperom mu bol borec z ŠKB Stropkov Vasiľ Damián. O hlavu vyšší a ťažší borec, pretože Malačan v skutočnosti boxuje do 43 kg a na majstrovstvách bola najnižšia hmotnosť do 46 kg zaslúžene zvíťazil na body u všetkých piatich rozhodcoch. Dušan Žalec BC RTJ tak obsadil II. miesto.

Vo vekovej kategórii mladších dorastencov v hmotnosti do 60 kg boxoval Jaroslav Hanúsek. Malačan sa stretol vo finále s boxerom z BC Košice, Tomášom Hríbikom. Neskutočné tempo celé tri kola s dávkou rýchlych a tvrdých kombinácii na jednej a druhej strane. Krásna práca telom a pohyb na nohách okorenená rôznymi fintami. Tak to bol finálový boj, aký sa málo kedy vidí. Napokon zaslúžene zvíťazil Jaro Hanúsek BC RTJ a získal tak už svoj tretí titul M.-SR v jednej šnúre. V tejto kategórii zostali len dvaja spomínaní boxeri. Pred vážením boli naši chlapci svedkami že boxeri ktorý inak boxujú túto kategóriu pred vážením “dolievali vodu” aby boli ťažší a aby išli o kategóriu vyššie len, aby sa vyhli obom boxerom.

Vo vekovej kategórii mladších dorastencov v hmotnosti do +80 kg boxoval v semifinále Dávid Michálek BC RTJ proti Mariánovi Kočanskému z ŠKB Stropkov. Dávidovi stačili necelé tri minúty a bolo po zápase. V prvom kole bol Stropkovčan dva krát počítaný po spŕške úderov a hneď na začiatku druhého kola prišlo tretie počítanie a bolo po zápase. Dávid Michálek postúpil do nedeľného finále kde na neho čakal boxer z BC Tvrdá päsť Galanta Tibor Stojka. Galanťan bol o hlavu vyšší no Malačan po úderoch na telo si ho prikrčil a následne spŕškou tvrdých úderov zaútočil na hlavu. Galanťan neustále Malačana držal a nevedel nájsť účinnú obranu pred neustále útočiacim Dávidom Michálkom. Za držanie bol Stojka v treťom kole verejne napomínaný. Dávid zaslúžene zvíťazil 5:0 na body a získal tak svoj prvý titul M.-SR.

Napokon prišla ešte jedna dobrá správa od reprezentačného trénera pre oddiel BC RTJ Malacky. Obaja majstri SR, Jaro Hanúsek a Dávid Michálek budú reprezentovať SR na turnaji Olympijských nádejí v Komárne kde sa má zúčastniť 6 štátov. Slovensko, Česko, Maďarsko, Litva, Slovinsko, Rakúsko.

Toto cestou sa chce oddiel BC RTJ Malacky poďakovať fy. Baumetall, konateľovi fy. Ing. Tiborovi Némethovi za to, že nám poskytol dodávkové firemné vozidlo nakoľko sem do Giraltoviec cestovali šiesti. No a srdečná vďaka patrí aj pánovi Julovi Petrášovi, ktorý nám zohnal pohonné hmoty.
Ďakujeme.

Tréneri BC RTJ
Ali a Robo Reisenauerovci


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

BM: Ustekana sobota