Najväčším úspechom Basketbalového oddielu TJ Strojár Malacky za posledné roky je výchova mladých hráčov a hráčok, ktorí sa presadili nielen na Slovensku, ale i v zahraničí.

Najvýraznejšie sa presadil 218 cm vysoký rodák z Gajár Boris Bojanovský. V 15 rokoch odišiel na prestížnu Academiu do Gran Canarie. Odtiaľ si ho minulý rok vybrala jedna z najlepších univerzít v USA Florida State Seminoles, kde Boris od minulého roka študuje manažment a hráva súťaž NCAA. Táto súťaž je liahňou hráčov NBA a v prvej divízii , kde hráva aj Boris, tento rok hralo 252 univerzít.

Boris dostal na záverečnom vyhlasovaní tri ocenenia svojej školy, čo sa podarilo iba jednému hráčovi Floridy. Boris nastúpil v súťažnom ročníku 2012 -13 vo všetkých zápasoch, v priemere hrával 13 min na zápas a bol vyhlásený za najlepšieho šiesteho hráča a najefektívnejšieho hráča svojho tímu. Domáce zápasy hrávala Florida pred v priemere pred 8 tisíc divákmi. Tento rok družstvo nepostúpilo len preto, že malo v tíme až šiestich nováčikov a buduje si nový mladý tím.

Boris Bojanovský hrával v Malackách 7 rokov a obliekal dres ročníka 1992-1993. Jeho bývalí spoluhráči sú dvaja v Prahe, dvaja hrávajú v Bratislave za Karlovku a za Inter. Práve Inter bol tímom, s ktorým malacký tím, ročník 92-93 zvádzal dlhé roky súboje vo všetkých mládežníckych kategóriách. Boli to často vyhrotené zápasy nielen na ihrisku, ale i v hľadisku.

Z družstva Interu si už veľa chalanov ako J. Novysedlak, M. Luley, M. Antal a ďalší vyskúšali ako chutí Slovenska extraliga a niektorí z nich ako Tot (Nymburk), Chocholák, Šuška (USA) sa presadili aj v zahraničí a reprezentovali Slovensko v mládežníckych kategóriách na ME.

Pre vzájomnú rivalitu, históriu, ale hlavne pre kamarátstva, zábavu a možnosť vidieť veľa špičkových basketbalistov na jednej palubovke vznikla myšlienka odohrať exhibičný zápas Strojár 92 – Inter 92. Tento súboj sa uskutoční 7. mája o 17.30 h. v ŠH Malina. Cez polčas uvidíme zápas chlapcov ročníka 2003-2005. Pre divákov budú pripravené rôzne súťaže ako napríklad smečovanie do koša. Nemal by chýbať DJ a dobrá zábava.

Všetkých fanúšikov a zvedavcov na zápas srdečne pozývame.

BaO


.
Toto je čítané

Vaillant oslavuje 150 rokov – s výročnou zľavou na tepelné čerpadlá

Až 4 350 eur môžu ušetriť majitelia rodinných domov, ak sa rozhodnú…

BM: Ustekana sobota