Na slávnostnom galavečere odovzdali aj Titul Zlatá škola a Amos sympaťák. Okrem toho ešte udelili ocenenia v kategóriách pedagóg na ktorého sa oplatí spomínať, Najlepší matematikár, chemik a fyzik.

Titul Zlatý Amos 2013 v siedmom ročníku ankety o najlepšieho učiteľa si v pondelok večer v Košiciach spomedzi ôsmich finalistov vybojoval učiteľ Jozef Krišák zo základnej školy v Senici.

Z rúk minuloročného víťaza Stanislava Malegu z Prievidze si prevzal kráľovskú korunu a žezlo. Okrem toho dostal aj šek v hodnote 3 500 eur.

Ako uviedol pre agentúru SITA, príprave na finálový večer venoval spolu so žiakmi tri týždne. „Žiakom sa treba venovať srdcom, treba sa prispôsobiť deťom, snažiť sa s nimi vychádzať. Ale treba ich brať do určitej miery aj ako rovnocenných partnerov. Deti vycítia, či sa im učiteľ venuje z povinnosti, alebo ho to baví a robí to rád,“ znie recept, ako byť obľúbeným učiteľom.

Doložil, že v deťoch treba vždy hľadať to pozitívne a to treba rozvíjať. Podľa jeho vyjadrenia učiteľ má byť empatický a dobrosrdečný. Ešte netuší, ako naloží s finančnou odmenou.

Zdroj: Webnoviny.sk 


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota