Dlhá zima a rozvodnené rieky to nie sú jediní nepriatelia poľnohospodárov po skončení zimy. S prebúdzaním jari sa prebúdzajú aj bezohľadní ľudia, ktorí si  našli novú zábavku.

Kúty, Foto: Facebook

Na svojich terénnych autách či štvorkolkách bezcieľne križujú polia a lúky na Záhorí. Vôbec im nevadí, že ničia prírodu a budúcu úrodu poľnohospodárov. O tom, že pri tejto zábavke ohrozujú aj zver je zbytočné hovoriť. Jazdia kade sa im zachce a na nič, ani nikoho neberú ohľad.

“Keby aspoň jazdili po poľných cestách a nie po poliach. Ale im sa asi viac páči, keď sa im práši z podkolies pri jazde po poli.” povedal predseda poľnohospodárskeho družstva v Kútoch Peter Kiripolský. Na viacerých poliach tohoto poľnohospodárskeho družstva nájdeme stopy po terénnom aute. Každým takýmto bezohľadným jazdením sa škody na úrode zvyšujú.

Jazda po poliach nie je ale beztrestná. “Ničením úrody na poliach sa dopúšťajú vodiči priestupku voči majetku, za čo im hrozí pokuta až do výšky 331 eur.” povedal pre Záhorí.sk hovorca polície Michal Hanus.


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota