Dňa 18. mája sa bude v Skalici vo Františkánskej záhrade konať obľúbený festival TRDLOFEST 2013.
Celý deň sa bude niesť v duchu domácej kultúry, tradícií a špecialít.

Azda najznámejšou skalickou špecialitou je Skalický trdelník, preto je hlavne s ním úzko spätý bohatý celodenný program.
V prvom rade to budú ochutnávky trdelníka a vína, na ktoré máte automaticky nárok zakúpením vstupenky. Spomínaná špecialita bude tiež hlavným aktérom v pokuse o prekonanie slovenského rekordu v pečení Maxitrdelníka. Návštevníkom nebude chýbať ani priestor na vlastnoručnú prípravu minitrdiel, či stánky, kde si túto špecialitu môžu zakúpiť.
Nielen trdlo, ale aj skalické víno sa bude celý deň ochutnávať a predávať.
Tento rok je pre návštevníkov pripravený bohatý program. Vo Františkánskej záhrade od rána až do večera budú vystúpenia skupín rôzneho žánru – Yantar, Žalman a spol., tanečné formácie Taxis a Dady, ľudové hudby Pláňava a Lipina, či folklórny súbor Skaličan. Svoje miesto na tomto podujatí
bude mať i Divadlo na kolesách. Súčasťou programu je pripravený bohatý sprievodný program plný výstav. Celodenná oslava skalických špecialít vyvrcholí večer vystúpením českej speváčky Petry Janů a Michala Hrůzy s kapelou Hrůzy.
Tento festival je tradične v Skalici dňom, kedy sa pod názvom „Staňte sa súčasťou Skalice“ otvára letná turistická sezóna a turisti môžu absolvovať bezplatné prehliadky jedenástich sprístupnených vzácnych pamiatok. Sú medzi nimi napríklad zrekonštruovaný Jezuitský kostol sv. Františka Xaverského, Farský kostol sv. Michala a jeho veža, Dom kultúry, Rotunda sv. Juraja, technické pamiatky Ľadovňa a Mlyn bratov Pilárikovcov a iné.
Vstupenky na Trdlofest 2013 sú už v predaji v sieti Ticket Art a v Turistickej informačnej kancelárii mesta Skalica.

Andrea Orbanová


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota