Prinášame výsledky 5. liga západ 26. kola Západoslovenského futbalového zväzu.

Kúty – Moravský Ján 1:3 (0:2)
Peter Mračna: Začalo sa dosť opatrne, postupne sme však prebrali iniciatívu a Erik Šimonovič po prihrávkach Filipa Salaya dvakrát skóroval. Ten istý hráč pridal aj tretí gól v druhom polčase keď domácemu brankárovi vypadla lopta po strele Mareka Emricha. Domáci už len po zaváhaní našej obrany 10 minút pred koncom skorigovali výsledok. Pre nás to boli potrebné body, Kúty už asi na 5. ligu rezignovali. Opäť nám pískali rozhodcovia ktorých sme mali už tri zápasy, ale tento raz robili dosť chýb. Nás poškodili žltými kartami, domácich hlavne nepostrehnutím malej domov Miloša Vávru v druhom polčase.

Veľké Kostoľany – Šaštín 2:0 (2:0)
Po opatrnom začiatku dostali domáci vývin zápasu pod kontrolu, ale i tak zopár krát šanca striedala šancu na jednej i druhej strane ( Komadel, M. Herda, Janíček). Úvodný gól padol po kombinačnej akcii z kopačky Janíčka v 27. minúte a do polčasu pridal druhý Komadel strelou do šibenice z 20 metrov. To bolo v 40. minúte, aby v druhom polčase domáci priebeh už iba kontrolovali.

Hlohovec – Borský Mikuláš 2:0 (1:0)
Síce za ideálneho futbalového počasia, ale so slabým futbalom sa predstavili ako domáci, tak aj hostia. Najmä tí hrali až príliš opatrne snažili sa neotvárať hru, aby neinkasovali, ale to sa im darilo len úvodnú štvrťhodinu. Na jej konci Majerník dostal domácich do vedenia – 1:0. Tí potom až príliš chceli pridať ďalší gól, svoje prihrávky však kazili a o streľbe ani nehovoriac. Nakoniec sa v 2. polčase ešte podarilo Krajčovi v 65. minúte pridať druhý gól a aspoň ako tak prikrášliť bezfarebný výkon Hlohovca.

Radošovce – Radošina 2:3 (0:1)
Stretnutie prinieslo z oboch strán zaujímavý futbal, v ktorom svoje možnosti o čosi lepšie využívali hostia. Dostali sa do vedenia gólom Vičana v 14. minúte, aby sa potom rozhodlo v 2. polčase. Domáci sa snažili po vyrovnaní v 51. minúte Božekom pridať ďalší gól, no o možnosť ich pripravili chyba v obrane. V 60. a 80. minúte zvýšili tak hostia na 1:3, aby domáci už len korigovali v 86. minúte Slobodom na konečných 2:3.

Petrova Ves – Krakovany 2:3 (1:2)
Hodový zápas sa pre domácich nevyvíjal od samého začiatku najlepšie. Pokutový kop v 34. minúte dostal do vedenia 0:1 hostí, keď ho premieňal Kališ. V 43. minúte pridal ďalší na 0:2 Balcír, našťastie domáci sa vzápätí spamätali a v 44. minúte znížili na polčasových 1:2. V druhom polčase domáci ale vyrovnali, opäť bol úspešný Morvay a v 51. minúte bolo nádejných 2:2. Lenže radosť netrvala dlho, v 53. minúte domáci pochybili a Šúst sa zmocnil lopty a dopravil ju do domácej siete na 2:3. V ďalšom dejstve sa už nič nezmenilo a tak domácim futbalistom zostala nie práve príjemná hodová spomienka.

Solčany – Gbely 2:0 (1:0)
Solčany mali od začiatku úvodný nápor a prvý polčas sa niesol v znamení nepremenených niekoľko gólových príležitosti. Treba povedať, že to bolo najmä obrovskou zásluhou brankára Babiráka. Z nepremenených šancí domácich sa Solčancom začala lepiť na kopačky nervozita. Až v 42. minúte Fridrich využil zaváhanie dovtedy vynikajúceho brankára Babiráka a strelou do prázdnej bránky otvoril skóre – 1:0. Aj v druhom polčase si domáce Solčany vypracovali niekoľko vyložených šancí, ale nedokázali ich využiť. Paradoxne sa im to mohlo vypomstiť, keďže hostia začali hroziť najmä Kratochvílom a Dvořákom. V závere exportnou strelou z 30 m zvýšil na 2:0 Krošlák a vybojoval tak pre Solčany vydreté ale zaslúžene víťazstvo nad veľmi dobre organizovaným mužstvom z Gbel.

Jacovce – Modranka 0:1 (0:1)


Trebatice – Horné Orešany 2:2 (2:1)

 

Prípravka: Trnovec – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 6:0
Mladší žiaci: ČFK Nitra – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 7:0
Róbert Benkovič: Opäť sme nastúpili oslabení o troch hráčov, čo je v našom prípade veľmi citeľná strata. Chlapci však v poli kombinovali pomerne dobre, no v útoku na veľmi chýbal Števo Rajoš, ktorý vie vykúzliť veľmi pekné akcie.
Starší žiaci: ČFK Nitra – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 4:0
Róbert Benkovič: Do Nitry sme šli čo najviac potrápiť favorita súťaže a pokúsiť sa odohrať zápas s takým nasadením, ako ten posledný doma s Novými Zámkami. No naše mužstvo je ako aprílové počasie, keď strieda dobré výkony so zlými. Aj tento zápas tomu plne zodpovedal, keď sme viac bojovali ako hrali futbal. Chýbal nám dôraz , pohyb a pohoda . Všetko to čo nám pomohlo k víťazstvu nad Novými Zámkami nám v tomto zápase chýbalo. No napriek tomu , že herne bol súper lepši, nevedel sa počas celého polčasu gólovo presadiť. V obrane  sme totiž hrali pomerne dobre a súper si vytvoril iba pár šanci ,ktoré však nepremenil . Prvý gól sme dostali po školáckej chybe nášho obrancu, ktorý nechal domáce útočníka  úplne voľného na našej päťke a inak ako gólom v našej sieti to nemohlo skončiť. Gól s kategórie veľmi lacných. Do polčasu to bolo všetko . Druhý polčas bol obrazom toho prvého.  Súper neustále búšil a my sme vyrážali do protiútokov , no ohroziť domácu bránu sa nám nedarilo. Druhý gól bol takisto ako prvý veľmi nešťastný a súperov útočník sa naň vôbec nenadrel. Na centrovanú loptu vybehol náš brankár , v súboji sa zrazil s našim obráncom a lopta sa do brány dokotúľala iba silou vôle. Po tomto góle sme troška prehodili zostavu , keď k Viktorovi Smolinskému sa posunul Adam Velicky a smerom dopredu sme pohrozili aj my , no dve šance Viktora ostali nevyužité a my sme si kalich horkosti vypili až do dna, keď  nám súper dal ešte dva góly. Tretí gól padol po rohovom kope, ktorý sme zahrávali my a súper po dlhom odkope išiel sám na bránu. Posledný gól úplne identický ako ten prvý. Center pred bránu na päťke voľný hráš a koniec si vieme predstaviť, samozrejme gól.  Súper vyhral zaslúžene, no my sme mu v tom až veľmi pomohli našimi hrubými chybami, ktoré by sa na tejto úrovni nemali vyskytovať . Budúci týždeň nás čaká líder súťaže, no verím, že tentoraz pristúpime k zápasu zodpovednejšie.
Viac tu: http://www.tjslavojmsj.com/starsi-ziaci/zapasy/

Dorast: Chtelnica – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 2:1
Naši nastúpili len 10-ti. Potom nám rozhodca ešte dvoch hráčov vylúčil a prehra bola na svete.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota