Správu budeme priebežne aktualizovať! Hladina rieky Morava celú noc stúpala. Vo Vysokej pri Morave je od utorka (4.6.) 3.stupeň povodňovej aktivity. Kompa v Záhorskej Vsi nepremáva. Most do Rakúska v Moravskom Svätom Jáne uzatvoria, hladina rieky Morava tu dosiahla 1.stupeň povoďnovej aktivity.

streda 5.6. 23:00h | Vo Vysokej pri Morave chýbajú časti kamennej hrádze
“Čomu nerozumiem je to, že kamenná hrádza popri Hlavnej ulici má otvory a tie stále nie sú zabezpečené zábranami!” informovala nás čitateľka. Hladine rieky Morava chýbajú vo Vysokej pri Morave posledné centimetre k dosiahnutiu 600cm. V Moravskom Svätom Jáne uzatvoria most do Rakúska pre dosiahnutie prvého stupňa povodňovej aktivity.

streda 5.6. 19:00h | Desiatky zvedavcov sledujú situáciu vo Vysokej pri Morave
Hladina rieky Morava dosiahne v nasledujúcich hodinách svojho rekordu. “V niektorých úsekoch mimo obec už voda presiakla hrádzu a zasahujú tam hasiči.” povedala pre Záhorí.sk čitateľka Slávka Goldschmidtová. Obyvatelia Vysokej pri Morave sú v pohotovosti. Pri rieke Morava sa striedajú televízne štáby a desiatky zvedavcov.

Foto: Radoslav Novoveský

streda 5.6. 13:00h | Most od zatvorenia delí 13 cm
Hladina rieky Morava atakuje vo Vysokej pri Morave výšku 600 cm. Most do Rakúska v Moravskom Svätom Jáne od zatvorenia delí 13 cm. Most sa zatvára po pretečení vody cez príjazdovú cestu na rakúskej strane.
Príjazdová cesta z rakúskej strany na most v Moravskom Svätom Jáne (5.jún – 13:00h).  Foto: Matej Ježek

streda 5.6. 12:00h | Bratislavský kraj hľadá dobrovolníkov
Bratislavský kraj hľadá dobrovoľníkov, ktorí chcú pomôcť pri odstraňovaní škôd napáchaných povodňami. Dobrovoľníci sa môžu hlásiť mailom na povodne@region-bsk.sk alebo na telefónnom čísle 0911/102 866. Zapojiť sa možno aj prostredníctvom Facebooku BSK. Župa zriadila na organizáciu dobrovoľníckej akcie krízový štáb.

Rieka Morava vo Vysokej pri Morave (5.jún – 13:00h) Foto: Radoslav Novoveský

streda 5.6. 9:00h | Most do Rakúska je zatiaľ otvorený
“Most v Moravskom Svätom Jáne do Rakúska zatvoríme ak hladina rieky Morava dosiahne 440 cm.” povedal pre Záhorí.sk Miroslav Lamanec zo Slovenskej správy ciest. Hladina rieky Morava dosahovala o 9:00h 420cm. Kompa v Záhorskej Vsi pre vysokú hladinu nepremáva.

Pre aktálnu hodnotu hladiny rieky Morava v Moravskom Svätom Jáne stlačte F5 (refresh stránky).

streda 5.6. 7:00h | 3.stupeň povodňovej aktivity vo Vysokej pri Morave
Vo Vysokej pri Morave dosiahla hladina rieky Morava 3.stupňa povodňovej aktivity v utorok poobede.

Vysoká pri Morave – streda (5.6.) 7:00h – Foto: Radoslav Novoveský 

Rieka Morava Vysoká pri Morave – 5.jún 2013 Foto: Eduard Vlasic


.

BM: Festival Záhrad