Spoločnosť Grafobal Group podnikateľa Ivana Kmotríka chce za 12 miliónov eur prostredníctvom skalickej nemocnice, kde má majoritu, získať akcie nemocníc v Galante a Dunajskej Strede.

Grafobal je majoritným akcionárom nemocnice v Skalici, prostredníctvom ktorej chce získať ďalšie dve nemocnice v kraji. Krajský parlament zriadil pracovnú skupinu, ktorá sa má ponukou zaoberať.

Grafobal navrhol, že zvýši základné imanie skalickej nemocnice o 12 miliónov eur. Nemocnica by potom podľa predsedu predstavenstva a primátora Skalice Stanislava Chovanca vstúpila ako nový akcionár do nemocníc v Dunajskej Strede a Galante, pričom každá z nich by získala finančný vklad šesť miliónov eur.

Skalická nemocnica má podľa Chovanca s Grafobalom ako strategickým partnerom len dobré skúsenosti. Dnes je kompletne vynovená a jej hospodárenie sa postupne dostáva do zisku.

Predsedovi Trnavského samosprávneho kraja Tiborovi Mikušovi sa ponuka Grafobalu pozdáva. “Ja si myslím, že je to veľmi zaujímavý návrh, ktorý by pomohol obom nemocniciam, ak by sa opakoval úspešný príbeh zo Skalice,“ povedal pre agentúru SITA.

Zdroj: Webnoviny.sk


.

BM: Ustekana sobota