Zlodej z Jablonice skončil v rukách polície. Neplatil za úver, hrozí mu väzenie jeden až päť rokov. Falošný elektrikár okradol starčeka v Koválove.

Zlodej skončil v rukách polície
Jablonickí policajti vypátrali páchateľa krádeže. 23 ročný muž z Osuského vošiel koncom marca v nočných hodinách v obci Osuské na súkromný pozemok. Cez záhradu sa dostal k hospodárskej budove, odkiaľ ukradol 2 elektromotory. Majiteľovi tak spôsobil škodu za 320,-€. Policajti páchateľa zakrátko vypátrali a obvinili z krádeže a porušovania domovej slobody, za čo mu hrozí dvojročný trest.

Neplatil za úver, hrozí mu väzenie
Z úverového podvodu obvinil vyšetrovateľ 44 ročného muža zo Štefanova. Pri uzatváraní úverovej zmluvy uviedol spoločnosti nepravdivé údaje o svojom zamestnávateľovi a výške príjmu. Na základe toho získal od spoločnosti pôžičku, ktorú sa zaviazal splácať v mesačných splátkach. Zo zapožičaných peňazí však nesplatil ani jednu splátku, čím poškodil spoločnosť o 980,-€. Za úverový podvod mu hrozí väzenie na jeden až päť rokov.

Falošný elektrikár okradol starčeka
Polícia opätovne zaznamenala prípad falošného elektrikára. V pondelok ráno sa pod zámienkou, že ide skontrolovať meracie zariadenie dostal do domu 88 ročného muža v obci Koválov. Povedal mu tiež, že mu priniesol preplatok peňazí a prikázal mu držať káble autonabíjačky. Za ten čas páchateľ ukradol starčekovi peniaze, ktorých časť mal ukrytú v pokladničke a ďalšie mal položené na stole. Muž zmizol s hotovosťou 1150,-€ a polícia po ňom intenzívne pátra.

Polícia upozorňuje najmä starších ľudí, aby sa nedali oklamať rôznymi podvodníkmi a cudzích ľudí nevpúšťali dnu.

Martina Kredatusová

Pridaj komentár

.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota