Valachovič v príprave zlomil traťový rekord v Bratislave. Baňovičová bojuje o Rieti, v Budapešti jej to nevyšlo.

Bežec AC Malacky Jakub Valachovič potvrdil dva týždne pred štartom majstrovstiev Slovenska v Trnave dobrú formu, keď dokázal vylepšiť v nedeľu 16. júna na bratislavskej Kuchajde traťový rekord v cestnom behu na 2 míle (3 218 m) z 9:48 min na 9:37 min. Pred šampionátom čakajú Malačana ešte jedny kontrolné preteky v stredu 19. júna na bratislavskej Mladej Garde a podľa rozhodnutia aj v sobotu 22. júna na cestnom behu v moravských Kunoviciach. Na majstrovstvách bude člen AC Malacky patriť k top favoritom na zisk zlatej medaily v disciplíne 3 000 metrov prekážok.

Aj atlétka z Malaciek sa zúčastnila medzinárodného mítingu Budapešť Open. Sedemnásťročná juniorka Monika Baňovičová súťažila v trojskoku, v ktorom obsadila výkonom 12,25 m piate miesto medzi ženami.

Svoj najlepší pokus skočila malacká atlétka v miernom protivetre. Počas súťaže zaznamenala vyrovnanú sériu úspešných pokusov, ale nepodarilo sa jej prekonať svoje tohtoročné maximum 12,42 m, ktoré dosiahla ešte v máji na pretekoch v Brne. „Teraz som dlho trojskok nešla, lebo som mala narazenú pätu. Po konzultácii s trénerom som začala skákať z opačnej nohy a vyhovuje mi. Motivuje ma aj fakt, že moja tréningová partnerka Eliška Chvílová vynecháva sezónu pre zdravotné komplikácie a mám snahu bojovať aj za ňu.“ E. Chvílová ukončila sezónu v najlepšej forme, keď jej na pokorenie limitu v skoku do diaľky na majstrovstvá Európy juniorov chýbali iba štyri centimetre. M. Baňovičovej v trojskoku chýba na ME juniorov v talianskom Rieti ešte 33 cm (12,75 m) a v diaľke 27 cm (v tejto sezóne 573 cm, limit je 6 m). Uzávierka nominácie je 7. júla.

Výsledky (Budapešť). Ženy, trojskok: 1. Halaiová (Oredea, Rum.) 12,98 m, … 5. Baňovičová (AC Malacky) 12,25 m /-0,7/.
V zátvorke je uvedená sila vetra v m/s.

/TK AC/


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota