Česko – Slovenská futbalová akadémia usporiada v sobotu 22.6.2013 v Zámockom parku na hlavnom štadióne v Malackách futbalový turnaj prípraviek s názvom Baumit Cup 2013. Turnaj sa uskutoční pod záštitou Jozefa Halcina, poslanca MsZ v Malackách. Patrónom turnaja je Jozef Mračna, prednosta obvodného úradu v Malackách.

Na turnaji sa zúčastní 24 špičkových mužstiev Európy z Poľska, Maďarska, Rakúska, Chorvátska, Česka a Slovenska. Turnaj otvorí primátor mesta Malacky Jozef Ondrejka a prezident ČSFA Ján Kubovič. Ceny pre víťazov odovzdajú na vyhodnotení riaditeľ spoločnosti Baumit Luboš Fussek a prokurista spoločnosti Tomáš Sepp.

Futbalového turnaja prípraviek Baumit Cup 2013 sa zúčastnia mužstvá:
AC Sparta Praha, SK Slávia Praha, Sportklub Viedeň, Gyorujfallu SE, Lokomotiv Záhreb, Akadémie HR Krakow, SK Sigma Olomouc, MSK Žilina, FK Lokomotiva Trnava, FK Hradec Králové, Slávia Kromeríž, ŠK Nová Dedinka, SC Sopron, SC Wiener Linien, MFK Nová Dubnica, SFK Holešov a domáce ČSFA Malacky.
Z radov futbalistov podporia turnaj svojou prítomnosťou aj bývalý hráč z Juventusu Turín a Ajaxu Amsterdam a Český reprezentant Zdenek Gygera a niekoľko futbalistov z 1. ligy SR napr. Mamadou Bagayoko a ďalší.

Jan Kubovič


.

BM: Festival Záhrad