Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý včera (03.07.2013) v čase okolo 16.30 hod odcudzil osobné veci z motorového vozidla zn. Audi Q7 (MPZ : CZ). 

policia_auto

Podľa doterajších zistení ku krádeži došlo na 45 km diaľnice D2 v smere z Českej republiky na Slovensko. Páchateľ využil chvíľku nepozornosti osádky vozidla počas výmeny pneumatiky a zo zadného sedadla vozidla odcudzil kabelku a príručnú tašku s obsahom kreditných kariet, fotoaparátov, mobilného telefónu i príslušenstva k mobilnému telefónu, osobných dokladov ako i hotovosti rôznych mien v celkovej hodnote takmer 500,-€. Protiprávnym konaním neznámeho páchateľa vznikla poškodenej žene zo Spojených štátov amerických škoda predbežne vyčíslená na viac ako 3.150,-€.

Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Páchateľovi v prípade jeho vypátrania, vznesenia obvinenia a preukázania viny na súde hrozí trest odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov až tri roky.

Apelujeme na občanov, aby ani počas leta nezabúdali na riadne zabezpečenie vozidla a predchádzali tak škodám na majetku. Pri odchode z parkoviska sa nespoliehajte len na diaľkové ovládanie, ale uzamknutie vozidla skontrolujte aj mechanicky. Nezabudnite skontrolovať a zatvoriť všetky okná vrátane strešného okna. Pri každom, čo i len krátkodobom, opustení vozidla si v ňom nikdy nenechávajte žiadne cennosti. Vezmite si z vozidla kabelku, mobilný telefón, notebook, fotoaparát, nezabudnite ani na doklady, zbraň, peniaze a ďalšie cenné veci, ktoré lákajú zlodejov. Vždy parkujte na osvetlených miestach či rušných uliciach a využívajte predovšetkým strážené parkoviská. Ak sa i napriek bezpečnostným opatreniam stanete obeťou trestného činu krádeže, do auta nikdy nesadajte a neodkladne volajte bezplatnú linku polície 158.

Karina Považanová


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

Trnavské rádio Tak akorát 2024