malacky_logoV sobotu 13. júla sa začne ďalšia etapa rekonštrukcie Malackého kaštieľa. Tento raz sa do nej zapoja dobrovoľníci.

Chcete stráviť leto zmysluplne? Pomôžte s rekonštrukciou Malackého kaštieľa! Mesto Malacky hľadá dobrovoľníkov, ktorí by počas letných mesiacov pracovali na rekonštrukcii priestorov, ktoré sa v budúcnosti stanú výstavnými či múzejnými. Pracovať sa bude pod odborným dohľadom v zmysle stavebného povolenia. Pôjde o jednoduché práce, ktoré zvládne každý aj bez stavbárskych skúseností. Podmienkou účasti je len chuť a ochota pracovať. Prvá skupina dobrovoľníkov by mala začať pracovať už na budúci týždeň, ak sa chcete ešte pridať, kontaktujte nás. Presné časy a termíny vykonávania práce budú stanovené po nahlásení dobrovoľníkov s ohľadom na ich časové možnosti.
Záujemcovia sa môžu prihlásiť na e-mailovej adrese: kastiel@malacky.sk alebo na t.č. 034 7966 123 a 0903 238 348.

Pálfiovský rodový kaštieľ zažíval počas štyroch storočí svojej existencie jednu skúšku za druhou. Bol vznešeným sídlom urodzeného rodu, františkánskym internátom, vojenským skladom, socialistickou nemocnicou i príbytkom pre bezdomovcov. To všetko zanechalo na ňom známky. Známky skazy, a nie malé. Od septembra 2007 patrí kaštieľ mestu, ktoré postupne realizuje projekt jeho rekonštrukcie a ďalšieho využitia. Už dnes môžete absolvovať jeho prehliadku a vypočuť si zaujímavosti z histórie kaštieľa aj rodu Pálfiovcov. Po celý rok sa tam konajú výstavy, najmä umelecké. Na nádvorí sa môžete zahľadieť do hlbín studne, ktorú stráži jeleň, erbové zviera Pálfiovcov. A prechádzky okolo kaštieľa v zrenovovanom Zámockom parku sa tiež stali obľúbenou aktivitou mnohých z nás.
Veríme, že do najbližšej rekonštrukcie sa zapojí čo najviac dobrovoľníkov a pomôžu tak sprístupniť ďalšie časti bývalého šľachtického sídla.

Michaela Janotová


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota